A címvédő kulcsjátékosa nélkül sem kegyelmezett

GettyImages-1240380477
2022.05.02. 08:51
Elkezdődött az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának második köre, a konferencia-elődöntők fordulója. Az első játéknapon a címvédő Milwaukee Bucks egyik kulcsjátékosa hiányában is egyértelmű győzelmet aratott a Boston Celtics vendégeként, míg a Golden State Warriors egypontos meccset lopott el a Memphis Grizzlies elől.

Amerikai idő szerint vasárnap a déli órákban rajtolt el a playoff második köre, az első találkozón a címvédő Milwaukee Bucks látogatott a Boston Celtics csapatához. A Bucksnál az egész szériára kidőlt Khris Middleton, így a rendkívül ponterős játékosa nélkül volt kénytelen kiállni a tavalyi bajnok. Ennek ellenére az első negyed nagyobb részét leszámítva a Bucks vezetett, igaz, ehhez kellett az is, hogy a hazaiak két legnagyobb sztárja, Jaylen Brown és Jayson Tatum is borzasztó napot fogjon ki. 

A vendégeknél a tavalyi döntő MVP-je,

JANNISZ ANTETOKOUNMPO TRIPLA-DUPLÁT ÉRT EL, 24 PONTJA MELLETT 13 LEPATTANÓT ÉS 12 GÓLPASSZT TETT BELE A KÖZÖSBE, MÍG JRUE HOLIDAY 25 EGYSÉGIG JUTOTT.

A vége 101–89 lett a Bucks javára, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban ennél sokkal több kell a Bostontól ahhoz, hogy megszorongassa a címvédőt. 

A játéknap második mérkőzésén a Memphis Grizzlies fogadta a Golden State Warriors csapatát. A vendégek az előző két szezonban kihagyták a rájátszást, azonban idén újra a bajnokesélyesek között kell emlegetni Steve Kerr csapatát. A rendkívül feszült találkozó az utolsó másodpercig nyitott volt, de a hazaiak sztárja, Ja Morant 117–116-os Golden-State előnynél elrontott egy ziccert a győzelemért, így a párharc első meccsét ellopta a Warriors a hazaiak elől. Folytatás két nap múlva.

Eredmények, konferencia-elődöntők, első mérkőzés:

Boston Celtics–Milwaukee Bucks 89–101
Memphis Grizzlies–Golden State Warriors 116–117

(Borítókép: Getty Images)