Erling Haaland a Premier League legjobban fizetett játékosává válhat a héten

GettyImages-1390345783
2022.05.09. 10:06
Egybehangzó angol sajtóértesülések újra megerősítették, hogy megszületett a végleges megállapodás a Borussia Dortmund és a Manchester City között Erling Haaland klubváltását illetően. A norvég támadó Pep Guardiola csapatánál az egész Premier League legjobban fizetett játékosává válhat.

A 21 éves norvég támadó a jelenkor futballjának egyik legkiválóbb csatárklasszisa, a Dortmund színeiben 85 gólt szerzett 88 mérkőzésen. Már hónapok óta klubváltásáról cikkezett a világsajtó, de a héten a pletykák már egészen biztosan hivatalosak lehetnek, miután egybehangzó sajtóértesülések jelentették, megszületett a végleges megállapodás a két klub között. 

A Manchester City 63 millió fontot fizet Erling Haaland játékjogáért, mivel ez az összeg szerepel a játékos szerződésének kivásárlási áraként. A Transfermarkt adatai szerint a norvég támadó jelenlegi értéke legalább 150 millió euró. 

Haaland öt évre kötelezi el magát a Manchester City csapatához, ahol hetente 500 ezer fontot fog keresni, amivel az egész Premier League legjobban fizetett játékosává válhat.

(Borítókép: Getty Images)