Sajtóértesülések szerint Kylian Mbappé megállapodott a Real Madriddal

GettyImages-1389389852
2022.05.16. 22:01
Noha még egyik fél sem erősítette meg, sajtóinformációk szerint a Real Madrid megállapodott a klubváltásról Kylian Mbappéval, a Paris Saint-Germain világbajnok francia támadójával.

Több sajtóorgánum is úgy értesült, hogy Kylian Mbappé megállapodott a spanyol bajnokságban éllovas, Bajnokok Ligája-döntős Real Madriddal – számolt be az MTI.

Az értesülést ugyanakkor egyelőre még a madridi együttes és a világbajnok francia támadó sem erősítette meg. A Paris Saint-Germain 23 éves labdarúgójának szerződése június 30-án jár le a klubjánál.

Sajtóinformációk szerint Mbappé egy évi 30 millió eurós fizetésről, egy 120 millió eurós aláírási bónuszról, illetve a nevéből keletkező bevételek jelentős részének megtartásáról állapodott meg a Real Madriddal.

Kylian Mbappé még vasárnap vette át harmadszor a francia bajnokság (Ligue 1) legjobb játékosának járó elismerését.

A díjátadón akkor úgy fogalmazott: nem ilyen körülmények között akarja közölni a jövőjével kapcsolatos döntését, annyit ugyanakkor elárult, hogy határozott a kérdésben.

A francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet szerző támadó még 2017-ben szerződött a PSG-be az AS Monacótól. A párizsi klubban eddig 141 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és összesen 116 gólig jutott. 

(Borítókép: John Berry / Getty Images)