Döntőbe jutott a címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata

2022.05.28. 21:45
Magabiztos győzelmet aratva döntős a Győr a női kézilabda Magyar Kupában. A vasárnapi döntőben a Ferencváros lesz az ellenfelük.

A Ferencváros után a címvédő Győri Audi ETO KC jutott döntőbe a női kézilabda Magyar Kupában, miután 39–18-ra legyőzte a Dunaújváros csapatát a debreceni négyes döntő szombati játéknapján. A győri együttes huszadik alkalommal szerepelhet a hazai kupasorozat fináléjában.

A vártnál is hamarabb eldöntötte a meccset az ETO, amely az első két újvárosi találatra a csapatkapitány Anne Mette Hansen vezérletével héttel válaszolt, és úgy tűnt, már a találkozó harmadánál tízgólos különbséget alakít ki. Erre végül nem került sor, mert a Dunaújváros is játékba lendült, és egyre több sikeres támadása volt.

Ambros Martín győri vezetőedző egy-két kulcsjátékosát pihentette a vasárnapi fináléra, így az egyébként kevesebb lehetőséghez jutó Háfra Noémi sok időt töltött a pályán, amit három góllal hálált meg.

A második félidő legelején már tíz góllal vezetett a Győr, majd még tovább nőtt a különbség. Az utolsó percben már húsz volt közte, a vége pedig 39–18 lett. Anne Mette Hansen nyolc, Linn Blohm hat góllal járult hozzá az ETO sikeréhez, Laura Glauser ötven- (18/9), Amandine Leynaud negyvenszázalékos (15/6) védési hatékonysággal zárt. A Dunaújvárosban Matucza Gabriella és Krupják-Molnár Beatrix is négy gólt lőtt.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ

Győri Audi ETO KC Dunaújvárosi Kohász KA 39–18 (18–9)

lövések/gólok: 51/39, illetve 37/18

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/4

kiállítások: 8, illetve 6 perc

Korábban:

FTC-Rail Cargo Hungaria–Siófok KC 2121 (1112) – hétméteresekkel 43

A vasárnapi program:

a 3. helyért: SiófokDunaújváros 15.00

döntő: Győr–Ferencváros 17.45