Kitüntetést kap Michael Schumacher

2022.06.22. 20:17
A németországi Észak-Rajna–Vesztfália tartomány legrangosabb állami kitüntetését kapja meg júliusban Michael Schumacher hétszeres Formula–1-es világbajnok. A korábbi autóversenyző távollétében családja veszi át a díjat a ceremónián, amelyen Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke mondja a köszöntőbeszédet.

Németország Észak-Rajna–Vesztfália tartományának legrangosabb állami kitüntetését kapja meg hamarosan a hétszeres Formula–1-es világbajnok autóversenyző, Michael Schumacher.

A sportoló közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint a díjat felesége, Corinna veszi majd át gyermekeivel, Gina Marával és a Haas F1-es csapatánál versenyző Mickkel. A díjátadó ceremóniát július 20-án rendezik a kölni Motorwordlben.

Az eseményen a köszöntőbeszédet Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Michael Schumacher közeli barátja mondja majd.

Kevés olyan ember akad Németországban, aki úgy alakította a sportágát, ahogyan Michael Schumacher az autóversenyzést. A tehetsége és a fékezhetetlen szorgalma rendkívüli autóversenyzővé és milliók hősévé tették. Sportolóként és a jó ügyek támogatójaként végzett munkája messze túlmutat hazája, Észak-Rajna–Vesztfália határain

– fogalmazott a 2013-as síbalesete óta ápolásra szoruló hétszeres német világbajnokkal kapcsolatban Hendrik Würst, a tartomány miniszterelnöke.