Meghalt Lakinger Lajos

2022.07.01. 10:13
A Vasas egykori kitűnő labdarúgója, aki a címeres mezt is magára húzhatta, 79 esztendős korában hunyt el.

A Vasas honlapja szerint Lakinger Lajos talán az egyik igazi utolsó bohém volt. A futball, a kártya és a tenisz jellemezte az életét, az ezeket felölelő helyszíneken nemcsak elismerték tudását, tehetségét, hanem az őt körülvevők nagyon szerették is emiatt.

Egy Veszprém megyei kis faluban, Ősiben indult a labdarúgó pályafutása, Várpalota után 1965-ben lett az MTK labdarúgója, Sándor Csikar istápoltja, aki a kártyázás rejtelmeibe is bevezette. Egy egri, nem elhanyagolható vargabetű után lett a Vasas labdarúgója, és Illovszky Rudolf egyik kedvence, a Molnár–Puskás–Farkas–Lakinger–Ladinszky ötös fogat tagja.

Lakinger 153 bajnoki mérkőzésen erősítette a Vasast, rengeteget futott, váratlan megoldásaival pedig az őrületbe kergette edzőit, szurkolóit egyaránt. Részese volt a Vasas-drukkerek szempontjából örökké emlékezetes, 1974-es Üllői úti pályaavatónak, ahol a Ferencvárost győzte le a piros-kék alakulat.

Labdarúgó pályafutása befejeztével a teniszben is maradandót alkotott, a legjobb magyar amatőr játékos vált belőle, miközben a pasaréti Vasas-sporttelep éttermében verte tovább a blattot. Lakinger Lajos emlékezetes interjút adott a Vasas TV-nek néhány évvel ezelőtt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport