Elájult az amerikai kapitány a Hajós mámorító hangulatától

GettyImages-1406406733
2022.07.03. 15:04
Adam Krikorian, a sorozatban negyedszer, összességében hetedszer világbajnok amerikai női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya olyan dicshimnuszt zengett a „póló Mekkájának” aposztrofált Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodáról a Magyarország ellen 9-7-re megnyert döntő után, amilyet még nem nagyon olvastunk ellenfél szakvezetőjétől. Gyógyír a magyar vereségre, hogy Keszthelyi-Nagy Ritát beszavazták a vb álomcsapatába.

Adam Krikorian nyilatkozatát szó szerint közöljük – a Swimswam.com jóvoltából –, annyira a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában uralkodó hangulat hatása alá került az Egyesült Államok női válogatottjának szövetségi kapitánya.

Korábban sohasem játszottunk még ilyen körülmények között, de még csak ehhez fogható hangulatú arénában sem – mondta a 47 éves Krikorian, akit 2009-ben neveztek ki a válogatott élére, mindössze 35 évesen, és azonmód meg is nyerte a római világbajnokságot. Három olimpián és öt világbajnokságon vezérelte diadalra a Team USA-t. – Az első negyedben azt mondtam magamban, ez hihetetlen, nemcsak hogy nem hallom a játékosaimat, de a saját gondolataimat se hallom! Elképesztő volt, ez a póló Mekkája, méltó helyszíne a világbajnokságnak. Esküszöm, az járt a fejemben, mindegy, hogy győzünk vagy kikapunk, mindentől függetlenül megtiszteltetés része lenni ennek az ünnepnek, a vízilabda ünnepének. Ez az eredmény óriási lendületet ad Bíró Attila csapatának, és őszintén szólva irigylem őt, hogy ilyen körülmények között dolgozhat a csapatával. Megható látni, hogy mennyire imádják a magyarok a vízilabdát.

A döntőt követően kiosztották a különdíjakat. A torna legjobbja, az MVP Maddie Muselman (Egyesült Államok) lett, a legjobb kapus honfitársa, Ashleigh Johnson. A média All-Star csapatába bekerült Keszthelyi-Nagy Rita is a hazai együttesből. A vb legjobb hetese:

Ashleigh Johnson – Judith Forca (spanyol), Bronte Halligan (ausztrál), Keszthelyi Rita (magyar), Lola Moohuijzen (holland), Maddie Musselman (amerikai), Bea Ortiz (spanyol).

Gólkirálynő: Bea Ortíz és Judith Forca (mindkettő spanyol) 21-21 gól.

(Borítókép: Adam Krikorian. Fotó:  Albert ten Hove / Orange Pictures / BSR Agency / Getty Images)



  • Bérelnék
  • Bankszámla