Óriási buktát könyvelhet el a Real Madrid, nem csoda, hogy titkolóznak!

2022.07.09. 09:47
Az olasz élvonalban szereplő Fiorentina szerződtette Luka Jovicsot, a Real Madrid szerb válogatott futballistáját – jelentette a két klub hivatalos honlapján megjelent információk alapján a Magyar Távirati Iroda.

A 24 éves támadó 2019 nyarán, miután az Eintracht Frankfurtban kiváló idényt futva 27 gólt szerzett, 60 millió euró ellenében került a spanyol sztárcsapathoz, de az elmúlt három esztendőben csupán 51 tétmérkőzés és ezeken három gól jutott neki Karim Benzema árnyékában – összegezte Luka Jovics nem túl fényes madridi karrierjét az MTI.


Sajtóértesülések szerint a szerb csatár ingyen igazolt Firenzébe, méghozzá úgy, hogy a Real Madrid a következő két évben még állja is a futballista évi 5 millió eurós fizetésének felét. A megállapodás ezt követően a Fiorentina és Jovics kölcsönös elégedettsége esetén újabb két évvel meghosszabbodik, ekkor már az olaszok állják a támadó teljes fizetését, amely 6 millió euróra nő.

A Bajnokok Ligája-címvédő spanyolok egyedül Jovics esetleges továbbértékesítéséből kaphatnak nagyobb summát, szintén a nemzetközi sajtó információi szerint Jovics esetleges továbbértékesítése után a transzferdíj több mint 50 százaléka jut a Real Madridhoz, bármikor is váljon el a futballista és a lila-fehér toszkán klub útja.

A két klub az igencsak szokatlanul hangzó megállapodás részleteiből semmit nem közölt, ez főleg a Real oldaláról érthető, hiszen ha igazak a sajtóhírek, óriási összeget buktak a Benfica és az Eintracht egykori üdvöskéjén.