Megszületett a megállapodás, Lewandowski átigazol

2022.07.16. 11:24
A Bayern München és az FC Barcelona megegyezett Robert Lewandowski átigazolásáról a Bild című német lap szerint.

A lap úgy tudja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél 2020-ban és 2021-ben is az év játékosának választott lengyel támadóért 45 millió eurót (csaknem 18,5 milliárd forint) plusz ötmillió euró (mintegy kétmilliárd forint) bónuszt fizetnek a katalánok.

Lewandowski a hírek szerint 2026-ig ír alá új klubjához.

A 33 éves csatár korábban már többször jelezte, hogy távozni szeretne a német bajnoktól, de az egyesület vezetősége korábban kijelentette, hogy nem eladó.

A Sportbuzzer nevű portál már pénteken arról írt, hogy Lewandowski nem vesz részt a szombati csapatbemutatón az Allianz Arénában, és a jövő héten nem utazik el a gárdával az egyhetes amerikai túrára sem. Ehelyett vasárnap a szintén az Egyesült Államokban tartózkodó Barcelonánál intézi majd a formaságokat Miamiban – állítja a Bild az MTI szerint.

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert.

Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött. Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát.