Megtámadták a Slovan buszát a Népligetnél

HNT 4857
2022.07.19. 22:26
A Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Slovan Bratislava buszát kővel dobták meg, amikor a csapat a kedd esti edzés után a szállásuk felé tartott.

A pozsonyi csapatot három rendőrautó kísérte a szálláshely felé, amikor a Népligetnél, a buszmegállónál kővel megdobták a járművet – írta meg a Nemzeti Sport. A busz kétrétegű ablaka golyóálló anyagból készült, így csak a külső réteg roncsolódott. A busz utasai közül senki sem sérült meg, a rendőrség keresi az elkövetőt.

A Ferencváros és a Slovan Bratislava meccse szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a pozsonyi visszavágó pedig július 27-én, szerdán 20.30-kor kezdődik majd. Mind a Ferencváros, mind a Slovan kiemelt figyelmet fordít a biztonságra, senki sem szeretné ugyanis, ha megismétlődne az 1992-es eset, amikor rengeteg Fradi-drukker volt a hazai nézők szektoraiban, akik ellen a símaszkos helyi rendezők és a rendőrök indokolatlan brutalitással léptek fel.

Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek orosz edzője azt hangsúlyozta a keddi sajtótájékoztatón, hogy ami akkor történt, az történelem, most csak a következő kétszer kilencven perc számít. Botka Endre viszont, aki nem is élt 1992-ben, megjegyezte, a magyar nehezen felejt.

A csapat jobbhátvédje elmondta, minden egyes játékosunknak sokat jelent, ami akkor történt. „Levetítették nekünk a meccs és az atrocitások filmjét, egy biztos, mindannyian motiváltak leszünk” – tette hozzá a tizennyolcszoros magyar válogatott.

Frissítés: a rendőrség július 20-án, szerda reggel közleményt adott ki, miszerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

„Az adatgyűjtés után még az éjszaka azonosították a feltételezett elkövetőt, akit szerda hajnalban XVII. kerületi lakásában a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai fogtak el. A harmincéves Cs. Gábor gyanúsítotti kihallgatásán beismerte, és azt mondta, hogy megbánta a bűncselekmény elkövetését” – olvasható a Police.hu oldalán.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)