Döntőbe jutott a magyar férfi kardcsapat a vívó-világbajnokságon

2022.07.21. 14:39
A magyar férfi kardcsapat látványos és fordulatos mérkőzésen legyőzte az olasz együttest, ezzel döntőbe jutott a kairói vívó-világbajnokságon.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott tavaly, az olimpiai elődöntőben 45–43-ra kikapott az olaszoktól, és az akkorihoz hasonlóan most is szoros csatát vívott a fináléért, de kedvezőbb végkimenetellel.

Szilágyi kezdésként 5–2-re verte Luca Curatolit, majd két egytusos vereség következett: előbb Gémesi maradt alul Luigi Samelével, azután Szatmári Pietro Torrével szemben. Az első kör után azonban még így is volt egy találatnyi előny (15–14). A következő körben Gémesi 6–3-ra kikapott Curatolitól, Szilágyi 6–5-re verte Torrét, majd Szatmári 5–3-as vereséget szenvedett Samelétől. Hat asszót követően már az olaszok vezettek három tussal (27–30). A hetedik párban Gémesinek sikerült döntetlent vívnia Torrével, Szatmári 7–5-re verte Curatolit, így Szilágyi 39–40-es állásnál ment fel a pástra Samelével szemben, akit 6–2-re megvert. Az első három tust ő adta, ez meg is határozta az asszót. Samele nem igazán hitt magában, adott ugyan egy tust, de aztán kapott megint kettőt, és hiába talált aztán ő is, Szilágyi egy egyértelmű vágással lezárta a mérkőzést.

A háromszoros olimpiai bajnok plusz nyolcas, Szatmári mínusz egyes, Gémesi mínusz négyes találati aránnyal zárt.

A döntőben, amely a kiírás szerint 18.30-kor kezdődik, az olimpiai bajnok és a legutóbbi három világbajnokságon győztes dél-koreaiakkal kell megvívniuk a magyaroknak az aranyéremért.

MTI