Megbüntette az UEFA a Slovan Bratislavát

2022.07.29. 18:16
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága pénzbüntetéssel és szektorbezárással sújtotta a Slovan Bratislavát a Ferencváros elleni BL-selejtezős párharc első mérkőzésén történt szurkolói magatartás miatt.

A pozsonyi klub 40 ezer eurós pénzbüntetést kapott szurkolóinak rasszista viselkedése miatt. A Slovannak a pályára bedobott tárgyakért 25 ezer, míg pirotechnikai eszközök használatáért 15 ezer eurót kell fizetnie. 

A szlovák bajnoki címvédőt még a Ferencváros elleni BL-selejtezős párharc első, budapesti mérkőzésén történtek miatt büntette meg az UEFA.

Az együttes további szankcióban is részesült: az augusztus 11-i, Olympiakosz elleni hazai Európa-liga-selejtezőn ugyanis nem lehet majd megnyitni a Slovan szurkolóinak fenntartott C szektort, az üres helyekre pedig a rasszizmust elutasító molinót kell kihelyezni.

A Slovan szurkolói ezenkívül nem lehetnek jelen a stadionban az EL-párharc első, görögországi mérkőzésén sem, amelyet augusztus 4-én játsszanak. Amennyiben a pozsonyi drukkerek egy későbbi európai kupamérkőzésen hasonlóképpen viselkednek, két évig nem utazhatnak idegenbeli találkozókra.

Továbbjutott a Ferencváros

A Ferencváros a múlt heti 2–1-es hazai vereség után szerdán 4–1-re nyert a Slovan Bratislava otthonában, így továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőkörének harmadik fordulójába.

Sztanyiszlav Csercseszov csapata a következő körben az azeri Qarabaggal találkozik, az első meccs jövő szerdán Bakuban, míg a visszavágó augusztus 9-én lesz a Groupama Arénában.

Az FTC-nek még két párharcot kellene megnyernie ahhoz, hogy két év után újra BL-főtáblás legyen.