Messi lemásolta 15 évvel ezelőtti álomgólját

2022-07-31T194517Z 289855794 UP1EI7V1IVEJZ RTRMADP 3 SOCCER-FRAN
2022.08.01. 09:31
A Paris Saint-Germain 4–0-ra verte a Nantes csapatát vasárnap este a francia labdarúgó Szuperkupáért a Tel-Aviv-i Bloomfield Stadionban. A mérkőzésen nem játszhatott a sárga lapjai miatt egy meccsről eltiltott Kylian Mbappé, a többi sztár viszont játszott, és Lionel Messi, Neymar, valamint Sergio Ramos is betalált, utóbbi ráadásul sarokkal! Az új edző, Christophe Galtier szenzációs bemutatkozása.

A bajnok PSG a kupagyőztes Nantes-tal került szembe az Izraelben rendezett francia Szuperkupa-mérkőzésen. Ez volt a Mauricio Pochettino menesztése után a vezetőedzői pozícióba került új tréner, Christophe Galtier első tétmérkőzése, és mindjárt a csapat ásza, Kylian Mbappé nélkül, aki egymeccses eltiltását töltötte.

Mindez azonban nem látszott meg a párizsiak játékán. Lionel Messi nyitotta meg a gólok sorát egy ahhoz hasonlóval, amit tizenöt éve a Getafénak rúgott, és amit a futballtörténelem egyik legszebb góljának tartanak.

Később Neymar csavart egy szabadrúgásgólt, Sergio Ramos sarokkal talált a hálóba, végül Neymar tizenegyesből állította be a 4–0-s végeredményt.

Íme a pazar gólok: 

(Borítókép: Ronen Zvulun / Reuters)