Megszólalt a Hungaroringen megvert brit fotós

2022.08.02. 12:17
Összetűzésbe keveredett a Forma–1-es Magyar Nagydíjon egy brit fotós a Hungaroring biztonsági szolgálatával. Az ügyben eljárás is indult, a fotóriporter az esetről még képeket is megosztott a közösségi médiában.

Mark Thompson, a Getty Images brit fotósa a második szabadedzés ideje alatt keveredett összetűzésbe a Valton Security egyik munkatársával. A vita amiatt alakulhatott ki, mert a biztonsági őrök nem akarták visszaengedni oda, ahol előzőleg dolgozhatott. 

Ezek a fickók nem biztonságiak, hanem gengszterek, akik nem hallgatnak az észérvekre. Fenyegetést jelentenek az újságírókra, a sajtóra

– mondta a brit fotós a Blikknek. 

Mark Thompson a folyamatban lévő nyomozás miatt nem közölt részleteket, de elméletileg beléphetett volna arra a területre, ahová lett is volna létjogosultsága bemenni, de a biztonságiak nem engedték be, és a vita hevében egy pofon is elcsattant. Az egyik képen még egy kis vért is látni, amit bejegyzésében a fotós is megjegyzett.

A Blikk szerint az eset után Szabó Balázs, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség egyik magyar tagja feljelentést tett a gödöllői rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt. Elmondása szerint bármi is történt, elfogadhatatlannak tartja azt, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon, megüssön egy embert. Az ilyen esetekkel nemcsak a Valton Security jó hírét rombolják, hanem sokkal inkább Magyarországét – tette hozzá.