Popovici visszalépett a 400 gyorstól, nem lesz triplázás

2022.08.17. 15:55
Visszalépett a román David Popovici a 400 méteres gyorsúszás döntőjétől a Rómában zajló Európa-bajnokságon. Ezzel véglegessé vált, hogy nem lesz triplázás. Tudniillik a 17 éves zseni világcsúccsal megnyerte a 100 méter gyorsot, majd szédületes idővel a 200 gyorsot is, és a 400 gyors nagy esélyesének számított.

A 17 éves, a világ élvonalába már a tavalyi tokiói olimpián berobbanó, majd két hónapja a budapesti FINA-világbajnokságon két aranyérmet szerző bukaresti úszó döntését Camelia Potec, a Román Úszószövetség elnöke erősítette meg a román közszolgálati televíziónak. Potec elmondása szerint a visszalépésről David Popovici és edzője, Adrian Rădulescu – akit az úszó csak Mr. Adinak szólít – döntött, írja az erdélyi Krónika.

Úgy döntöttünk, jobb, ha óvjuk, már csak azért is, mert a római Európa-bajnokság után alig két napot tartózkodunk Bukarestben. Augusztus 21-én Peruba utazunk, ahol a junior úszók világbajnokságát rendezik, és ott is szeretnénk szép eredményeket elérni – magyarázta Adrian Rădulescu.

Ehhez tudni kell, hogy Popovici végigversenyezte a nyarat: kezdte a nagy sorozatot júniusban a budapesti világbajnoksággal, majd júliusban Otopeniben a junior Európa-bajnoksággal folytatta, most zajlik a felnőttek Eb-je, és augusztus végén, szeptember elején lesz Limában a junior-világbajnokság. Folyamatosan csúcsformában lenni még egy ilyen kivételes képességű úszónak is embert próbáló feladat, mint amilyen Popovici.

 A román úszó a szerda délelőtti előfutam negyedik legjobb időeredményével (3:47,99 perc) jutott be a 400 méteres gyorsúszás döntőjébe a római Eb-n.