Luka Modric bombája Michael Jordant idézi – videó

2022.08.21. 07:15
A Real Madrid szombaton éjféltájban 4–1-re leiskolázta Vigóban a Celtát, és ezzel parádésan kezdte a poszt-Casemiro-korszakot. A meccs hőse a 37 éves Luka Modric volt, akinek a gólját Michael Jordan utolsó chicagói kosarához hasonlították, amikor Bryon Russellt leültette a fenekére. A szerencsétlen áldozat ezúttal Renato Tapia, a Celta perui védője volt.

Carlo Ancelotti, a La Ligában címvédő Real Madrid vezetőedzője tartja magát az adott szavához: ebben az idényben alkalmazza a rotációt koros sztárjai pihentetésére. A szűk három hét múlva harminchetedik születésnapját ünneplő Luka Modricot például most vette elő azok után, hogy az első fordulóban nem játszatta, és a pihent horvát játékmester meg is hálálta a bizalmat: szenzációsan futballozott, és rúgott egy olyan gólt, amelyet a Marca Michael Jordan 1998-as kosarához hasonlított, amikor a kosaras Bryon Russellt ültette le a fenekére egy bravúros crossover csellel. 

Íme Modric gyönyörű gólja:

És Jordan 24 évvel ezelőtti csele 0:49-nél:

 (A videón tévesen írnak 1997-et, mindez 1998-ban történt a Delta Centerben.)

A vigói meccsen így állt fel a Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Tchouaméni, Camavinga – Valverde, Benzema, Vinícius.

Csereként beszállt az új szerzemény Rüdiger, majd Ceballos, Asensio, Lucas Vázquez és a 81. percben Eden Hazard. Utóbbinak Benzema megengedte, hogy elvégezze a tizenegyest, de a belga gyengén, félmagasan a jobb sarokra lőtte, és a kapus hárított. Az első gólt tizenegyesből Benzema szerezte, aztán Aspas ugyancsak büntetőből egyenlített, Modric pompás gólpasszal ugratta ki Vinícius Júniort, aki a kapust elfektetve lőtte a harmadikat, majd Valverde a negyediket.

Modric szenzációs gólját egyébként ezzel a mondattal kommentálta a felvétel megosztója:

Élvezzétek Luka Modric utolsó éveit!

Mármint a pályán, mert arról szó sincs, hogy a horvát karmester el akarna távozni az élők sorából. A három évvel ezelőtti aranylabdás szerződése 2023. június 30-áig szól. Tíz éve érkezett Madridba a Tottenham Hotspur csapatától. Már 152-szeres horvát válogatott, a Real Madridban 296 mérkőzésen 23 gólt szerzett.