Beindult a mémgyár: a Barcelona elnökét megverte a felesége?

GettyImages-1242786237
2022.08.29. 08:35
A vasárnap esti Barcelona–Valladolid (4–0) spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzés természetesen elsősorban Robert Lewandowski történelmi duplája miatt volt emlékezetes, de azért volt itt más is, ami megmozgatta a mémgyárosok fantáziáját. Példának okáért Joan Laporta klubelnök monoklija a jobb szeme alatt…

Joan Laporta, az FC Barcelona első embere csak a tizedik percben érkezett meg a tömött Camp Nouba, és nem is maradt le semmiről, mert a gólgyártás csak ezután indult be. Ám a díszpáholy népe igencsak elcsodálkozott, amikor elfoglalta helyét az elnök és valladolidi kollégája, a vendégklubot irányító egykori Barca-sztár, Ronaldo.

Laporta jobb szeme alját ugyanis egy hatalmas, barnáslila monokli díszítette, ami azonnal mémcunamit indított el:

Elkezdődtek a találgatások, hogy vajon mi okozhatta a sérülést. Hitelt érdemlően nem derült ki, a klub hivatalos közleménye szerint „jelentéktelen háztartási balesetről” volt szó. Mindenesetre azonnal elkezdett működni a mémgyár, az egyik humoros bejegyzés szerint Laporta így látta a meccset:

Persze a Barca vasárnapi produkciója fél szemmel nézve is átlagon felüli volt

(Borítókép: Joan Laporta és a Valladolida elnöke, Ronaldo 2022. augusztus 24-én, Barcelonában Spanyolországban. Fotó: Adria Puig/Anadolu Agency via Getty Images)