Szállás nélkül hagyta a Fradi szurkolóit a Wizz Air, 1400 euróért tudtak volna hazajönni

2022.09.17. 08:06 Módosítva: 2022.09.17. 08:06
Még csütörtökön győzött a Monaco vendégeként a Ferencváros a labdarúgó Európa-ligában, így két forduló után vezeti csoportját a sorozatban. A bajnoki címvédő zöld-fehér csapatot több szurkolója is elkísérte, hogy a helyszínről buzdítsa kedvenceit, ám közülük sokan nem tudtak hazajutni a franciaországi reptéri dolgozók sztrájkja miatt.

A Ferencváros több szurkolója is Monacóban rekedt a csütörtöki Európa-liga csoportmérkőzés után (0-1), információk szerint mintegy 100-150 drukker járhatott így.

Franciaországban ugyanis sztrájkba kezdtek a repülőtéri dolgozók, emiatt pedig több járatot is törölni kellett. A zöld-fehérek szurkolói között már a mérkőzésen kialakult egyfajta pánikhangulat, mert sokan nem tudták, miképp juthatnak majd haza.

Két társaságban voltak szurkolók a mérkőzésen: Volt a B-közép, illetve voltak egyéb helyeken ülő Fradi-szurkolók. A mérkőzés után tulajdonképpen pánikhangulat alakult ki a B-középben, mert nem tudták az emberek, hogy fognak hazajutni. Ezután a Facebookon összefogtak a kint lévő szurkolók, és megpróbáltak segíteni egymásnak, hogy mielőbb hazajussanak

– idézte fel a történteket a csakfoci.hu-nak az egyik ferencvárosi szurkoló, aki elmondta, hogy voltak olyan szurkolók, akik előbb vonattal Genovába, majd onnan Bolognába mentek, majd egy másik mérkőzés megnézése után Rómából indulnak haza.

A szurkoló elmondta, hogy az ő társasága a WizzAir szerdai járatával utazott ki, több másik szurkolóval együtt, és eredetileg pénteken utaztak volna haza, ám csak hétfőre ajánlott nekik jegyet a légitársaság, a szállást pedig maguknak kell fizetniük. 

A kialakult helyzetet kaotikusnak értékelte, mindenképpen szerettek volna még pénteken visszamenni, de átszállással 1000–1400 (per fő) eurós jegyeket találtak úgy, hogy szombaton is lehetséges a sztrájk.

A szurkolók egyébként pozitívan állnak a kialakult helyzethez: örülnek, hogy nyert a Ferencváros, és megpróbálnak segíteni azokon, akik Monacóban maradtak

– fogalmazott a neve elhallgatását kérő szurkoló.

Frissítés:

Cikkünk megjelenését követően a Wizz Air egy levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk:

„A Wizz Air a francia légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt kénytelen volt több Franciaországból induló járatát is törölni, köztük a szeptember 16-i Nizza-Budapest járatot. A légitársaság először szeptember 14-én, szerdán tájékoztatta az utasokat arról, hogy a sztrájk járattörléseket is jelenthet, majd szeptember 16-án értesített a járattörlésről minden érintettet SMS-ben és e-mailben is. A Wizz Air az utasai számára felajánlotta az alternatív járatokra való átfoglalás lehetőségét, illetve a jegyár 120 százalékos jóváírását Wizz számlán, vagy annak teljes visszatérítését. A légitársaság valamennyi utasát más járatára foglalta át vagy visszatérítette számukra a jegyárat, azon utasainak pedig, akik élni kívántak vele, következő járata indulásáig, partnerein keresztül biztosította a szállodai szobák foglalását Franciaországban, azonban információi szerint végül egy utas sem jelent meg a felajánlott szálláshelyeken. A Wizz Air az esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézést kér, a járat átütemezéséből fakadó önállóan foglalt szállás- és egyéb költségek visszatérítését az érintett utasok a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál tudják igényelni a számlák másolatának bemutatásával.”