Ezt is megértük, Szalai Ádám címlapfotó az uefa.com-on

GettyImages-1241313786
2022.09.23. 15:11
Olybá tűnik, nem csak Magyarországon jeles esemény Szalai Ádám belengetett visszavonulása a válogatottól. Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA honlapján címlapfotó a magyar válogatott csapatkapitánya, abban az írásban, amely a Nemzetek Ligája-csoportkör utolsó két játéknapját harangozza be.

Szalai Ádám utolsó két mérkőzése válogatott mezben felkeltette az uefa.com szerkesztőinek figyelmét is, mert a korábban a Mainz, a Schalke, a Hoffenheim, a Hannover és jelenleg az FC Basel csapatában megfordult center címlapfotó lett az európai szövetség beharangozó írásában az utolsó két játéknapról a Nemzetek Ligája csoportkörében. Ez az az ikonikus fotó, amely a wolverhamptoni 0-4 után készült a kapitányról. 

Szalai jelenleg 84 válogatottságot számlál, a pénteki, Németország és a hétfői, Olaszország elleni meccsekkel 86-ig jut el, és megelőzi többek között Puskás Ferencet is. 

A Kicker ugyancsak terjedelmes cikkben számolt be a Bundesligában veteránnak számító Szalai búcsújáról a magyar válogatottban. A bundesliga.com az esti meccs beharangozójában az RB Leipzig magyar trióját, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket emlegeti. 

A Leipziger Volkszeitung, a helyi lap – hiszen a mérkőzést a lipcsei Red Bull Arenában rendezik – rámutat: hat RB Leipzig-labdarúgó csap össze péntek este. Hárman a házigazda Nationalelfben (Timo Werner, David Raum és Benjamin Henrich), hárman pedig a magyar nemzeti tizenegyben (Gulácsi Péter csapatkapitány, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik) lépnek pályára. Ez a körülmény külön pikantériát kölcsönöz az összecsapásnak. 

(Borítóép: Szalai Ádám az Anglia–Magyarország-mérkőzésen 2022. június 14-én. Fotó:  James Baylis - AMA / Getty Images)