Ütést kapott és meghalt a sokak által szeretett sportoló

2022.09.26. 09:38
Egy férfi bíróság elé állt az egykori szörfbajnok, Chris Davidson tragédiája miatt, aki meghalt, miután megütötték egy kocsma előtt Új-Dél-Wales északi partvidékén.

A rendőrség beszámolója szerint helyi idő szerint szombaton este 11 óra körül riasztották őket a helyszínre, miután bejelentették, hogy egy férfit arcon ütöttek, aki emiatt elveszítette az egyensúlyát, majd beverte a fejét a járdába.

A 45 éves Davidson eszméletlenül feküdt a földön, amikor a rendőrök rátaláltak. A mentősök a helyszínen ellátták a sérültet, majd a közeli kórházba szállították, ahol Davidson röviddel később belehalt a fejsérülésébe. A rendőrség másnap kora reggel letartóztatott egy 42 éves férfit, aki ellen halált okozó testi sértés miatt emeltek vádat, írja a Guardian.

Davidson 19 évesen vált híressé, miután 1996-ban szabadkártyával bejutott az ausztráliai Bells Beachen megrendezett Rip Curl Próra. Ott két egymást követő előfutamban legyőzte a regnáló világbajnokot, Kelly Slatert.

Az ausztrál szörfszövetség szerint a sportág közössége gyászolja a „Davo” néven emlegetett férfit.

„Davo hihetetlenül tehetséges szörfös volt, és igazi egyénisége a sportunknak és a közösségünknek. Gondolataink ezekben az időkben két gyermekével, barátaival és családjával vannak” – írta a szervezet a Facebookon.