16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

Marco Rossi kávémániája váratlan fordulatot hozott

228305
2022.10.01. 18:25
Marco Rossi lett a Fresh Corner márkanagykövete, aki az év végétől erősíti a régió mintegy ezer helyszínén jelen lévő kávézóláncát. A kávérajongó olasz szakember már tíz éve él Budapesten, a bajnoki és egyéb hazai meccsekre történő utazások közben pedig már korábban is a benzinkutak kávézóját választotta felfrissülése színhelyéül, így hitelesen tudja képviselni a márka által is fontosnak tartott értékeket, ami elsősorban a friss minőségi kávé által nyújtott előnyöket jelenti.

A vállalatcsoport 2015-ben kezdte el a Fresh Corner koncepció kialakítását a töltőállomásain a régió kilenc országában, mára pedig a benzinkutak többsége felfrissülést kínál a fogyasztóinak, legyen szó egy folyamatosan úton lévőről vagy egy megfáradt utazóról.

Kevesen tudják, hogy a koncepció kitalálója nem más, mint Világi Oszkár, Rossi egykori főnöke, a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub tulajdonosa. A leggazdagabb szlovákiai magyar a Mol-csoport igazgatósági tagja és a mamutcég érdekeltségébe tartozó SLOVNAFT igazgatótanácsának elnöke. A magyar olajcéget irányító triumvirátus tagjaként az ő reszortja volt a hálózat kialakítása, és gyanítjuk, hogy nem véletlenül esett az üzletember választása reklámarcként arra az emberre, aki a 2017–2018-as szezonban harmadik helyre vezette a szerdahelyi gárdát.

Marco Rossi, aki 2018 nyarán vette át a magyar válogatott irányítását, már tíz éve él Budapesten, ahol felesége, Mariella, valamint vízilabdázó fia, Simone és a divatszakmában Milánóban dolgozó lánya, Gaia is sok időt tölt vele, és számos magyar étel is a szakember kedvencévé vált. Vérbeli olaszként imádja a kávét, fiatalabb korában a futballmérkőzései előtt a reflexei gyorsítására, manapság pedig már a meccsek előtt az öltözőben egyfajta rituáléként fogyasztja. Nápolyiként fontos számára a kávé minősége, így örömmel mondott igent, amikor megérkezett hozzá a felkérés.

Nápolyban a kávé sűrű, krémes, illatos, gyerekkorom óta ezért az ízért rajongok, nem is szeretem ízesíteni. A Fresh Corner már a felkérés előtt is ismerős volt számomra, hiszen a legtöbb hétvégén úton vagyok a bajnoki mérkőzések helyszíneire. Ezen utak során az eszpresszó a kedvencem, azt szoktam itt is inni. Szeretek kicsit leülni, és átgondolni fejben az előttem álló kihívásokat, számomra a kávézás igazi rituálé, arról nem is beszélve, hogy egy tízperces pihenő után lélekben és fejben is sokkal frissebben folytathatom az utamat

– mondta el Marco Rossi. Ehhez személyes élményként annyit tudok hozzátenni, hogy két ízben jártam Nápolyban látogatóban Rossinál, és a kávézás mindig elmaradhatatlan volt. A teljes igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy bár Marco Rossi valóban cukor nélkül issza az eszpresszót, az nem teljesen állja meg a helyét, hogy nem szereti ízesíteni.

A kedvence ugyanis a caffé alla nocciola, a mogyorós kávé, amelynek az elkészítése a következő:

50 milliliter friss tej felét felhabosítjuk mogyorókrémmel, és egy kávéspohárba töltjük. Ehhez hozzáadjuk a 25 milliliter eszpresszót. A maradék tejet lefölözzük, és ezzel fejezzük be a műveletet. Egy szem mogyoróval tálaljuk a caffé alla nocciolát.

Marco Rossival nem is egy caffé alla nocciolát ittunk a pozzuoli kikötőben. (Pozzuoli Nápoly egyik mesésen szép elővárosa, a popkultúrába Sophia Loren lakóhelyeként került be kitörölhetetlenül.) Ami azt illeti, Magyarországon tényleg nem ízesíti semmivel a kávét a szövetségi kapitány, mivel nálunk nem ismerik a mogyorókrémes feketét.

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Szabó Réka / Index)  • Hírek
  • Hírek