16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

A repülő térdes sem segített Pitbull ellen, Borics Ádám pontozással kapott ki

GettyImages-1195534439
2022.10.02. 09:52
Borics Ádám egyhangú pontozásos vereséget szenvedett világbajnoki címmérkőzésén a kevert harcművészetek sportága, az MMA egyik legnagyobb szervezeténél, a Bellator 286. gálájának főmeccsén.

A kaliforniai Long Beachen rendezett gálán a 29 éves magyar harcos a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio „Pitbull” Freirével csapott össze a pehelysúlyú világbajnoki címért.

Hatalmas elánnal vetette bele magát a felkészülésbe Borics Ádám, aki egy héthetes edzőtábor után egy teljes hetes fight week programot csinált végig, közvetlenül a mérkőzés előtt. Edzője, Peszlen Ferenc ezúttal is ott volt mellette, aki augusztus 8-án érkezett meg hozzá, felesége, Perge Zsófia pedig fontos szerepet vállalt abban, hogy az étkezése és a pihenése is rendben legyen a magyar harcosnak.

Az 5x5 percre kiírt világbajnoki címmérkőzés első menete a tapogatózásról és egymás kiismeréséről szólt. A második és a harmadik menetben is elővette híres repülő térdesét a Kölyök, de brazil ellenfele higgadt maradt, így vitte az első három felvonást.

A negyedik menetben egy fokozattal magasabbra kapcsolt Borics, és úgy tűnt, ez az ő öt perce lehet, de amikor már csak másodpercek voltak hátra, Freire kontratámadást indított és kis híján földre vitte a magyar harcost.

Az utolsó öt percben muszáj volt mindent egy lapra feltéve küzdenie Boricsnak, de Putbull rutinjának köszönhetően kivédekezte a hátralévő időt és ezzel megvédte címét. Közel volt a bravúr, de végül a bírók egyhangú pontozással (48-47, 49-46, 50-45) a brazilt látták jobbnak, így Borics Ádám huszadik profi mérkőzésén elszenvedte a második vereségét.

(Borítókép: Borics Ádám 2020. január 23-án. Fotó:   Jayne Kamin-Oncea / Getty Images)  • Hírek
  • Hírek