11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Állami kézbe kerül a Nemzeti Sport

IMG 3134
2022.10.02. 16:52
A pénteki Magyar Közlönyből kiderült, hogy az állami tulajdonú gazdasági társaság, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. tulajdonába kerül a Nemzeti Sport. A 444.hu szerint hárommilliárd forintot fizetett a sportügynökség a kiadó jogaiért.

Az adásvétellel a sportügynökség legfőbb célja – amint arról az MTI-t közleményben tájékoztatta – az értékmegőrzés mellett a napilap közszolgálati feladatainak ellátása, amire a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság.

„A jövőre 120 éves Nemzeti Sport Magyarország legrégebben megjelenő nyomtatott sportnapilapja, amely a jövőben továbbra is nyomtatott és online formában jelenik meg. A tulajdonosváltással a napi munka nem változik, továbbra is a jelenlegi szerkesztőség viszi a lapot” – olvasható a tájékoztatóban, amelyben hozzáteszik:

továbbra is stabil háttérrel működhet tovább hazánk egyik legrégebbi napilapja.

444.hu úgy értesült két, egymástól független forrásból, hogy a kiadó jogai körülbelül hárommilliárd forintért kerülnek az állami vállalathoz. Nagy Márton gazdasági miniszter a Nemzeti Sport című sportlapot kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft.-ben az állami tulajdonosi jogok gyakorlójának a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-t jelölte ki – olvasható a Magyar Közlönyben.

(Borítóképünk illusztráció. Fotó: Index)  • Hírek
  • Bankszámla