16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 6
Svájc 1

Csalási botrány borzolja a profi horgászat világát

2022.10.03. 11:45
Egy párost azzal vádoltak az Erie-tónál rendezett versenyen, hogy ólomsúlyokat tettek a halakba.

Szombaton egy versenyen két horgász ellen is súlyos vádak fogalmazódtak meg. Chase Cominsky a pennsylvaniai Hermitage-ból és Jake Runyan az ohiói Clevelandből azt hitte, hogy megnyerték az Erie-tó Walleye Trail szezonjának 2022-es utolsó versenyét, de a versenyigazgató és Jason Fischer rendőrtiszt figyelemre méltó közbelépése után a duót azzal vádolták, hogy ólomsúlyokat tettek a halakba, hogy a horgászat után javítsák a mérlegelési eredményt.

Csalási botrány borzolja a profi horgászat világát

Az azóta vírusként terjedő felvételeken látható, ahogy Fischer felszeleteli a páros által kifogott halat, és ólomsúlyokat vesz ki belőlük. A mérlegelés körül dühös tömeg gyűlt össze, hogy hangosan kifejezzék nemtetszésüket, néhányan pedig azt kiabálták, hogy hívják a rendőrséget. Egy másik videón hallható, amint azt állítják, hogy Cominsky és Runyon „évek óta csalnak”.

Ezt követően Fischer közleményt adott ki a Lake Erie Walleye Trail (LEWT) hivatalos Facebook-oldalán:

Felháborodott srácok és lányok! Sajnálom, hogy ilyen sokáig cserben hagytalak titeket, és örülök, hogy egyúttal lelepleztem a csalást, ami a LEWT-ben zajlik.

A korábbi győzelmeik is górcső alá kerültek

2021-ben Cominsky megnyerte a Blaster Walleye Fall Brawlt és a Walleye Slamet is, megszerezve ezzel az Erie Lake Walleye Trail bajnoki címet, valamint 306 000 dollárnyi pénzdíjat. Ezután mindketten hazugságvizsgálatnak vetették alá magukat, miután Ryan Murphy rendező a drága Ranger Boat díjat a második helyezett Ronald Masalnak adta.

Ruynan ezt követően így nyilatkozott: „Tudtam, hogy átmegyünk a Walleye Slam tesztjén. És tudtam, hogy jogi tanácsot kell kérnünk, és meg kell küzdenünk a kizárásunk ellen a Fall Brawlben. A hírnevünk a világot jelenti számunkra, és soha nem csalnánk.”

A páros még nem nyilatkozott az ellenük felhozott legújabb vádakról – írja az Indy100.  • Hírek
  • Hírek