Ronaldinho: Tényleg én voltam a világ legboldogabb embere

DSC3267
2022.10.03. 06:34
Múlt héten rendezték meg a European Teqball Tour budapesti állomásának versenyeit, ez alkalomból pedig Ronaldinho is hazánkba látogatott. A brazil klasszis vasárnap gálamérkőzést is játszott a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, a sűrű hétvégi programjai között pedig az Indexnek nyilatkozott.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nemrég dokumentumfilmet készített a 42 éves legendáról. A több mint másfél órás mű címe: A világ legboldogabb embere. Aki látta Ronaldinhót futballozni, bizonyára egyetért a kijelentéssel, az aranylabdás játékos pedig amellett is kitart, hogy még mindig ő az egyik legboldogabb ember a földkerekségen. 

„Most is úgy gondolom, hogy én vagyok az egyik legboldogabb ember, főleg, amikor nálam van a labda. Igaz, a profi labdarúgást már abbahagytam, de ettől függetlenül, ha hozzáérek egy labdához, még mindig hatalmas öröm tölt el. Amikor profi voltam, akkor valóban nem volt nálam boldogabb ember a Földön” – fogalmazott lapunknak Ronaldinho.

Az aranylabdás zseni élete azóta természetesen megváltozott, de nem unatkozik, elmondása szerint megtalálta a futball utáni önmagát.

„Sok mindent csinálok, mióta visszavonultam. Sokat utazom, számos eseményen veszek részt, jelen vagyok a zenei világban, gyermekeknek labdarúgó-iskolákat működtetek – egy szó, mint száz, nem unatkozom, akad tennivaló bőven” – mondta.

Kíváncsiak voltunk, vajon mit gondol a mai modern futballról, kiváltképp arról, hogy egyre kevesebb látványosan cselező játékost látunk a pályán, tíz-tizenöt éve pedig kis túlzással majdnem minden meccsén meghúzta az elastico elnevezésű mozdulatot.

Erre nem igazán találok magyarázatot, de úgy gondolom, hogy a mai játékosoknak is megvannak a maguk jellegzetességei, megvan bennük a minőség. Ami pedig a brazil játékosokat illeti, szerintem a mostani világbajnokságon is láthatunk majd jó néhány olyan brazil futballistát, aki remekül cselez és kiváló egyéni kvalitásokkal rendelkezik

– vélekedik a 2002-ben világbajnoki címet szerző sztár, aki szerint a selecao Katarban ismét tornagyőzelemnek örülhet.

„Minden adott ahhoz, hogy Brazília világbajnokságot nyerjen. A válogatott egyaránt rendelkezik tapasztalt és minőségi fiatal játékosokkal, ez egy ideális elegy, nagyon bízom benne, hogy szép eredményt érünk el a tornán.”

Ronaldinhót jelenleg egyik mai futballista sem emlékezteti régi önmagára, de mint mondja, nem szereti az ilyesfajta hasonlatokat.

Úgy gondolom, mindenkinek megvan a maga stílusa és játékfelfogása, nagyon sok olyan fiatal tehetség játszik, akit ezer örömmel nézek, amikor pályára lép.

Fiatal tehetségekből pedig most Barcelonában sincs hiány, a klub korábbi játékosa szerint egykori csapattársa hamarosan visszavezetheti az elitbe a gránátvörös-kékeket.

Nagyon szurkolok a csapatnak. Xavi jó barátom, egyúttal kiváló edző is, erről pedig nap mint nap tanúbizonyságot ad. Úgy tűnik, összeállt a csapat, bízom benne, hogy hamarosan visszavezeti a klubot a nemzetközi labdarúgás csúcsára.

(Borítókép: Kaszás Tamás/Index)