16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 6
Svájc 1

Csercseszov: Ma a szurkolóink jobbak voltak, mint a csapat

2022-10-06T184406Z 362021761 UP1EIA61G1GH3 RTRMADP 3 SOCCER-EURO
2022.10.06. 21:53 Módosítva: 2022.10.07. 06:08
Nagyon elégedetlen volt a Ferencváros játékával Sztanyiszlav Csercseszov a Crvena zvezdától elszenvedett 4–1-es Európa-liga-vereség után. A belgrádi kudarc szerinte elfogadhatatlan, amint az is, hogy az első bekapott gól után gyakorlatilag leállt a csapat a játékkal.

A lefújás után negyedórával még mindig dalolva éltették csapatukat a szerb fanatikusok, egyszerűen nem akarták elhagyni a Rajko Mitics Stadion nézőterét. Volt is mit ünnepelniük, első győzelmét aratta a Crvena zvezda az Európa-liga H csoportjában, és mindjárt 4–1-re a Ferencváros ellen. A szerb újságírók egymás közt Guélor Kanga második góljáról beszéltek, ehhez hasonlót keveset láttak, de még mi, sokat tapasztalt, veterán újságírók sem sokat.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra Sztanyiszlav Csercseszov kissé megtörten érkezett. Az első kérdést az Indextől kapta, mégpedig azt, hogy ez az egymást követő két vereség vajon hullámvölgy vagy csak kisiklás.

Ilyen a foci, ez benne van. Ma jogosan kaptunk ki. 1–0-ig jól ment a játék, de a tizenegyes megtörte a lendületünket. Ennek nem szabadna megtörténnie. Mélységekről és magasságokról szól a foci, ez egy ilyen sport. 

Mivel elégedett? – hangzott a következő kérdés. 

Nem tudnék kiemelni ilyesmit. Ha a mai mérkőzést nézzük, mindenben javulnunk kell.

Volt-e bármi, ami meglepte a Crvena zvezda játékában?

A mai mérkőzésben az volt a meglepő, hogy 1–0 után leálltunk a játékkal. Ez megengedhetetlen, mert csak csapategységgel lehet érvényesülni. Mi lepett meg a zvezda játékában? Számunkra nem volt semmi meglepő, támadásban jobbak, mint védekezésben. Sajnos hagytunk nekik szabad területeket, és ezt ki is használták. 

Ma 2000 magyar néző volt a Rajko Mitics Stadionban, egy hét múlva 20000 lesz a Groupama Arénában. Ez vajon mennyit számít? Erről érdeklődött a következő kérdés.

Úgy gondolom, ma a szurkolóink jobbak voltak, mint a csapat – állapította meg a mester. – A következő meccsünk a Debrecen ellen lesz, oda is húszezer nézőt várunk, hogy melegítsenek a zvezda elleni október 13-i mérkőzésre.

Egy ilyen vereség után mit mond az öltözőben? Vagy bemegy egyáltalán? Ezt firtatta az egyik magyar újságíró.

Egy ilyen meccs után igenis van mondanivalóm, és ezt meg is mondtam a játékosoknak! – válaszolta a tréner. – Hiszen 4–1-re kikaptunk! Nincs vége a világnak, nem ez az első vereség a csapat történetében, és nem is az utolsó. Auf Wiedersehen!

Azzal fogta magát, és kiment a teremből.

Milos Milojevics, a győztes csapat edzője összefoglalójában elégedettségét fejezte ki úgy az eredmény, mint a mutatott játék tekintetében. Az első perctől nagy lendülettel játszott a Crvena zvezda, mondta, és gratulált a csapatának. Van még tér és hely a fejlődésre, de ezen az estén a szakvezető szerint minden tökéletesen stimmelt.

Milojevics elismerte, hogy korábban kritikát is kapott a csapat a szurkolóktól, és erre azt mondta, elég, ha ő kritizálja a játékosait. Most viszont rászolgáltak a biztatásra, tisztességesen felkészült a társaság.

Ha jól dolgozunk az edzéseken, jól megy a játék a mérkőzésen is! – fogalmazott a szerb mester.

Végül megerősítette, hogy még van remény a továbbjutásra, továbbá arról is beszélt, hogy hatalmas a jegyigénylés a budapesti visszavágóra, és reméli, hogy ott, a Groupama Arénában is ilyen hangulat lesz, mint Belgrádban volt.  

Az M4Sport kamerája előtt Dibusz Dénes, a Fradi kapusa kritikus hangon nyilatkozott:

Nem gondolom, hogy arról lehetne beszélni, hogy nekik minden bejött, nekünk meg semmi. Azért annyira sok lehetőségünk nem volt, mint a KTE elleni, hétvégi mérkőzésen, ahol tényleg semmit nem sikerült bepasszírozni – kezdte értékelését a kapus, aki szerint az első gólig kiegyenlített volt a találkozó, de azért már addig is mutatkoztak problémák. – A tizenegyes viszont alapvetően meghatározta a mérkőzés további menetét. A félidőben úgy voltunk vele, hogy meg kell próbálnunk mindent, de ebből sok minden nem látszódott a pályán. Az volt a kérdés, hogy képesek vagyunk-e küzdeni, harcolni, találni egy gólt, és nyílttá tenni a meccset. Sajnos több olyan labdavesztésünk is volt, amikor a mélységbe próbáltuk bejátszani, abból pedig a hazaiak tudtak ellentámadást vezetni. Azt gondolom, hogy az utolsó 25 perc kivételével nem is nagyon volt értékelhető akciónk. Akkor picit jobban helyére kerültek a dolgok, harapósabbak lettünk – mondta. – Teljesen megérdemelten nyert a hazai csapat. Sajnos ilyen különbséggel is. Viszont lehet, hogy jobb, hogy ez a mérkőzés így alakult, mert talán felébredünk a visszavágóig – tette hozzá.

(Borítókép: Marko Djurica / Reuters)  • Hírek
  • Hírek