Balesetben meghalt a britek tehetséges versenyzője

2022.10.07. 10:20
Chrissy Rouse brit Superbike-versenyző meghalt a hétvégi, Donington Parkban történt baleset után. A szervezők szerint a 26 éves versenyző békésen, családja körében hunyt el a kórházban csütörtök délután.

Riválisai szerint a mindig mosolygós Chrissy Rouse roppant tehetséges volt, emellett sokak szerint ő volt az egyik legkedvesebb ember a bokszutcában. A Newcastle-i versenyző a vasárnapi verseny első körében egy bukás következtében szenvedett súlyos fejsérülést.

Chrissy Rouse-t először a pálya mellett látták el, majd a pálya orvosi központjába szállították, ahol mesterséges kómába helyezték. Később egy nottinghami kórházban sürgősségi idegsebészeti beavatkozáson esett át.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A versenyt szervező MSVR közölte, hogy a halottkémmel, a rendőrséggel és a Motorcycle Circuit Racing Control Boarddal együtt vizsgálja az eset körülményeit.

Chrissy Rouse ebben a szezonban a British Superbike-ba igazolt, és a Crowe Performance BMW-nél versenyzett, ugyanazzal a csapattal, amellyel 2020-ban megnyerte a nemzeti Superstock bajnokságot, írja a Sky News.