Januárban lelép a PSG-től a világ legdrágább játékosa

32KJ3GQ-highres
2022.10.11. 15:53
Olybá tűnik, nincs tovább: kibékíthetetlen Kylian Mbappé és jelenlegi klubja, a Paris Saint-Germain ellentéte. A Marca című spanyol lap megbízhatónak nevezett forrásokra hivatkozva robbantotta a bombát, miszerint a 180 millió euróra taksált világbajnok csatár a januári átigazolási időszakban mindenképpen elhagyja a párizsi egyesületet. A legvalószínűbb célállomás: Liverpool.

Nem csoda, hogy a Real Madridhoz közel állónak tartott Marca jelentkezett a szenzációs hírrel, hiszen a 14-szeres BL/BEK-győztes már évek óta meg akarja szerezni Kylian Mbappét, és legutóbb nyáron indított Florentino Pérez klubelnök fergeteges rohamot a 23 éves világbajnok megszerzésére – akkor még sikertelenül.

A legfrissebb hírek szerint azonban Mbappé mindenáron menni akar, de a klub ahhoz semmiképpen nem járulna hozzá, hogy a Real Madridban folytassa. Igazság szerint már júniusban elengedték volna, de azzal a feltétellel, hogy nem a Santiago Bernabéu Stadion lesz a célállomás. Ez a feltétel most is érvényes, és a bennfentesek szerint a Liverpool tűnik a legvalószínűbb vevőnek.

A vörösök meglehetősen mély gödörbe zuhantak, jelenleg nyolc forduló után a tizedik helyen állnak a Premier League-ben, legutóbb az Arsenal elleni rangadót bukták el 3–2-re, teljesen megérdemelten, vasárnap pedig a Manchester Cityt fogadják. 

Mbappé úgy érzi, a PSG becsapta őt. Többek között azt ígérték – a játékos szerint –, hogy igazolnak egy klasszis centert is, mert ilyen jelenleg nincs a csapatnál. Neymar nem center, Messi sem az, ezért most Mbappénak kell éket játszania, ő viszont a balszélső posztján érzi otthonosan magát. Továbbá viszonya annyira elmérgesedett a csapat másik sztárjával, Neymarral, hogy már látni sem bírják egymást. 

Mbappé szerződése – amelyet tavaly májusban hosszabbított meg – 2025. június 30-ig szól. 

(Borítókép: Franck Fife / AFP)