Állami segítséget kapnak a vizes sportlétesítmények üzemeltetői

HNT 2634
2022.11.03. 15:56
A Sportért Felelős Államtitkárság vissza nem fizetendő támogatást nyújt vizes sportlétesítmények üzemeltetésére – közölte csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium.

Emlékeztettek arra, hogy az Ukrajnában zajló háború miatt megemelkedett közüzemi energiaköltségek jelentős feladatot rónak mind az állami, mind az önkormányzati szereplőkre az üzemeltetésükben álló vizes létesítmények és azok útján nyújtott közszolgáltatások fenntartásában.

Mint írták, a kialakult helyzet enyhítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága azonnali intézkedést tartott szükségesnek, ezért a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával felmérte a magyar úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és szinkronúszósportág, illetve a kajakkenu-, öttusa-, triatlonsportág, továbbá a lakossági amatőr és szabadidő-sportolók számára kiemelten fontos vizes létesítmények fogyasztási adatait és a közüzemi díjak változásával felmerülő többletterheket.

A most született döntés értelmében a kiválasztott vizes létesítmények üzemeltetőinek az üzemeltetési többletterhek enyhítésére a Sportért Felelős Államtitkárság kormányzati forrásból vissza nem fizetendő támogatást nyújt az idei naptári év végéig.

A támogatásért cserében az önkormányzat/fenntartó meghatározott vállalásokat tesz annak érdekében, hogy a versenysport, az utánpótlássport és lehetőség szerint az MÚSZ Úszó Nemzet Program ne sérüljön – írja az MTI.

Bezár a Bozsik Aréna

Szerdán a labdarúgó NB I-ben szereplő Honvéd FC bejelentette, hogy november közepétől teljesen bezárják a Bozsik Arénát. A lépést azzal indokolták, hogy a drasztikusan növekvő rezsiköltségek költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerítik a klubot.

Székesfehérváron úgy határoztak, hogy a Fehérvár–Kisvárda-mérkőzés után (november 13.) nem fűtik a MOL Aréna Sóstó névre keresztelt létesítményt, a stadion üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvét nem fogják fűteni vagy világítani.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)