Kiemelt diplomáciai jelenlét lesz a Ferencváros törökországi mérkőzésén

D  YT20221102018
2022.11.03. 15:01
Több száz magyar szurkoló vesz részt csütörtök este a Trabzonspor–Ferencváros-meccsen a labdarúgó Európa-liga utolsó fordulójában Törökországban, ezért az ankarai magyar nagykövet és három konzul is a helyszínen lesz, hogy ha valaki bajba kerül, segíteni tudjon.

A külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterarról számolt be, hogy mintegy százharmincan charterjárattal érkeznek, míg egy legalább ugyanekkora csoport egyénileg utazik Trabzonba − adta hírül az MTI.

Elmondta, hogy a különgéppel érkezőket közvetlenül a stadionba fogják kísérni a helyi szervezők, majd a mérkőzés végén, a hazai szurkolók távozását követően, visszakísérik őket a repülőtérre.

A kollégáim Ankarából már mindent előkészítettek, hogy az érkezés zökkenőmentesen történjen. Ha minden rendben van a személyes iratokkal, akkor néhány percnél nem vehet majd többet igénybe a beléptetés Törökországba

− tudatta a tárcavezető.

Szijjártó Péter kijelentette: „Négy kollégát a helyszínre, Trabzonba rendeltem, ott lesz a nagykövetünk, illetőleg három konzul is, akiknek az lesz a munkájuk, hogy ha adódnak önöknek ügyes-bajos dolgaik, akkor segítsenek azok elintézésében.”

A mérkőzés 18:45-kor kezdődik, amelyet az Index is élőben közvetít.

(Borítókép: A Ferencváros játékosai a labdarúgócsapat edzésén a törökországi Trabzonban, a Senol Günes stadionban 2022. november 2-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)