Videón Benedek Tibor fiának első gólja a felnőttek között

2022.11.12. 12:28
November 9-én a Vasas ellen játszotta a KSI SE a vízilabda-Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzését, amelyet végül magabiztosan, 17–6-ra nyert meg a bajnokságban eddig veretlen angyalföldi gárda. A találkozó egyik legemlékezetesebb gólját minden bizonnyal Benedek Tibor fia, Mór lőtte, aki ezzel megszerezte első gólját tétmérkőzésen a felnőttek között.

A legendás Benedek Tibor fia, Mór utolsó másodperces gólt szerzett a Vasas elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén, amivel megszerezte első gólját a felnőttek között.

A KSI mindössze 15 éves pólósa remek egész pályás indítás után szelídítette meg a labdát, majd nem túl erős, de annál kellemetlenebb pattintós lövéssel vette be az angyalföldi kaput, és ezzel kialakult a 17–6-os végeredmény a párharc első mérkőzésén. A visszavágó előtt a lényegi kérdések már eldőltek, de minden bizonnyal örökre emlékezetes marad ez a pillanat a KSI 8-as sapkában játszó tehetségének.

A pénteki visszavágón is a Vasas bizonyult jobbnak, magabiztos 13–3-as győzelmükkel bejutottak a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Idén lett volna 50 éves Benedek Tibor

Nemrégiben az Index is beszámolt róla, hogy születésének ötvenedik évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor emléke előtt a Magyar Posta. A bélyegen a legendás vízilabdázó portréja látható, az összeállítás emellett egy alkalmi borítékot és egy alkalmi bélyegzőt is tartalmaz. A két évvel ezelőtt elhunyt vízilabdázó idén július 12-én lett volna 50 éves.

Két évvel ezelőtt szörnyű hír rázta meg a sportvilágot: súlyos betegség után 47 éves korában meghalt a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor, az egyetemes vízilabdasport egyik legkiemelkedőbb alakja.

(Borítókép: Benedek Tibor, a Millennium Masters játékosa a vízilabda-All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)