Taxiból rángatták ki a szerb szurkolókat a Fradi-drukkerek, kettejüket már elkapták

2022.11.12. 11:38
A IX. kerületi rendőrök eddig két gyanúsítottat azonosítottak és hallgattak ki az október 13-i Ferencváros–Crvena zvezda Európa-Liga-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt.

A Ferencváros körülbelül húszezer néző előtt 2–1-re legyőzte a Crvena zvezdát október 13-án, amellyel akkor hajszálnyira került a kupatavasztól Sztanyiszlav Csercseszov együttese. A csapat végül csoportelsőként jutott tovább, így rögtön a legjobb 16 között folytatja tavasszal.

A mérkőzés előtt azonban egy társaság tagjai 19:24-kor a stadionnál megálló taxiból külföldi szurkolókat próbáltak kirángatni. A tettesek elmenekültek, amikor a helyszínre érkező rendőröket meglátták. Nem sokkal később az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél többen megütöttek és megrúgtak egy férfit; a támadók szintén elfutottak a másodpercek alatt odaérő rendőrök láttán – számolt be a rendőrség honlapján.

A mérkőzést megelőző történések miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói eddig mindkét társaságból egy-egy feltételezett elkövetőt azonosítottak. Az 51 éves L. Istvánt és a 26 éves T. Róbertet november 8-án fogták el, majd hallgatták ki. A többi gyanúsított után tovább folyik a nyomozás.