Novak Djokovics megkapta a vízumot az ausztrál hatóságoktól

GettyImages-1441938087
2022.11.16. 16:53
A szerbek világklasszis teniszezője, Novak Djokovics szerdán megerősítette, hogy megkapta az ausztrál hatóságoktól a beutazási vízumot, így indulhat januárban az év első Grand Slam-tornáján.

Kedden az ausztrál sajtó írta meg, hogy az illetékes hatóságok megváltoztatva korábbi döntésüket, mégis adnak vízumot Novak Djokovicsnak.

Mint ismeretes, hosszas jogi procedúra után idén év elején megvonták a korábbi világelső beutazási vízumát, aki így nem indulhatott az esztendő első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen – amit a spanyol Rafael Nadal nyert meg emlékezetes körlümények között mert nem tudta és nem is akarta hitelt érdemlően bizonyítani: beoltották-e koronavírus ellen.

Mivel hamis adatokat is szolgáltatott, nemcsak a beutazást tiltották meg számára, hanem három évre kiutasították az országból. Később így emlékezett vissza az ausztráliai hercehurcára:

„Sosem voltam oltásellenes, de mindig támogattam annak a szabadságát, hogy az ember kiválaszthassa, mit adat be magának.”

Megkönnyebbült a korábbi világelső

„Nagyon örültem a tegnapi hírnek. Megkönnyebbülés ez számomra” – erősítette meg a 21-szeres GS-tornagyőztes a Torinóban zajló ATP-világbajnokságon, ahol szerdán újabb győzelmével bejutott a szombati elődöntőbe. Djokovics 2023-as indulása mellett szólt az is, hogy Ausztrália hatályon kívül helyezte az oltottsági kötelezettséget – adta hírül az MTI.

(Borítókép: Novak Djokovic 2022. november 16-án. Fotó: Matthew Stockman/Getty Images)