2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Meghalt a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja

2022.12.04. 06:11
72 éves korában meghalt Medvegy Iván öttusa mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egykori sportszakmai főmunkatársa, a MOB közgyűlésének tiszteletbeli tagja.

A gyászhírt a MOB jelentette be honlapján. Azt írták, hogy Medvegy Iván hosszan tartó betegség után, december 3-án hajnalban hunyt el. 

Felidézték, hogy Medvegy Iván fiatalon ifjúsági bajnoki címet szerzett, majd a Testnevelési Főiskolán vívó szakedzőként és tanári szakon is diplomázott. Később a Budapesti Honvéd SE öttusázóinak vezetőedzője volt (többek közt az olimpiai bajnok, MOB-főtitkár Fábián László és Martinek János versenyzői időszakában is), valamint a klub elnökhelyettese is. 

1999-ben ő volt a nagy sikerrel rendezett budapesti öttusa-világbajnokság versenyigazgatója.

Abban az időszakban írta több szerzővel együtt Az öttusa története című könyvet. Több mint egy évtizedet dolgozott a Magyar Olimpiai Bizottságban sportszakmai főmunkatársként, és számos olimpián volt tagja a Magyar Csapatnak, delegációnak.

2013. március 15-én a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatát vehette át. A MOB-ban betöltött aktív szerepéről 2015 tavaszán mondott le, azt követően nyugdíjasként élt sződligeti házában, de nem távoldott el a sporttól és a sportszakmától. 2015-ben MOB Érdemérmet kapott, és a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének tiszteletbeli tagja lett – áll a MOB nekrológjában.