Botrány a MOB-nál, hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

2022.12.22. 19:17
A Budapesti Rendőr-főkapitányság beidézte, majd tanúként hallgatta ki a Magyar Olimpiai Bizottság több elnökségi tagját, miután két korábbi vezető tisztségviselőjét feljelentette valaki, értesült a 24.hu.

„A BRFK magánszemély feljelentése alapján folytat nyomozást hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt” – közölte a hatóság a lap érdeklődésére.

A MOB is megszólalt csütörtökön, a bizottság közölte, tudnak a BRFK által hűtlen kezelés gyanúja miatt elrendelt nyomozásról, ám a folyamatban lévő nyomozásra tekintettel nem szolgálhatnak további információval – írja a 24.hu.

Korábban megírtuk, hogy idén februártól már Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakozó látja el a szervezet elnöki teendőit. A sportvezető Gyulay Zsoltot választotta meg a szervezet elnökének szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése.

A MOB korábbi vezetője, Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlésen maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal.