A szövetség elnöke találkozott Hosszú Katinkával, aki továbbra sincs edzésben

D  YT20220625004
2022.12.23. 20:50
Nemrég találkozott Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszónő és a honi sportági szövetség vezetője, Wladár Sándor. Utóbbi ezzel kapcsolatban nemrég arról számolt be: a sportoló még nem tervez visszavonulni, terveiről azonban csak később kíván tájékoztatást adni.

Információk szerint továbbra sincs edzésben, és a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya sem tud semmit Hosszú Katinkáról. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló legutóbb nyáron, a Rómában rendezett Európa-bajnokságon versenyzett, utána eltűnt a nyilvánosság elől.

Azóta csak esküvőjével kapcsolatban jelentek meg róla hírek. Hosszú Katinka végül a novemberi rövidpályás úszóbajnokságra sem nevezett.

Sós Csaba szövetségi kapitány a sportal.hu-nak nemrég arról beszélt, hogy a 33 éves úszónő korábban legendás volt az elvégzett edzésmennyiségről. A szakember azt is hozzátette: még egy fiatal sportoló sem hagyhat ki büntetlenül három-négy hónapot, egy rutinosabb versenyző pedig végképp nem.

Nincs hír arról, hogy edzene, ha tényleg így van, hogy nem készül, el lehet felejteni a következő évet is... Most van az alapozás időszaka, mint minden más sportágban. Korábban is azt mondtam, hogy ilyenkor bele kell állni a munkába, vagy nem lesz belőle semmi

– jegyezte meg a szövetségi kapitány.

A sportal.hu az olimpikon körül kialakult helyzettel kapcsolatban Wladár Sándort, a Magyar Úszószövetség elnökét is megkereste.

A sportvezető elárulta, hogy nemrég találkozott Hosszú Katinkával, ám csak annyit mondhat biztosan, hogy az úszónő még nem fejezi be a pályafutását, a konkrét terveiről ugyanakkor ő maga akar majd beszámolni a közvéleménynek.

(Borítókép: Hosszú Katinka 2022. június 25-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)