Lánya osztott meg friss fotót a kórházban fekvő Peléről

2022.12.24. 11:37
A brazil futball-legenda Pelé lánya pénteken késő este az Instagramra feltöltött egy fotót, amin a kórházi ágyban fekvő édesapja is látható.

„Továbbra is itt vagyunk, harcban és hitben. Még egy közösen töltött éjszaka” – írta Kely Nascimento.

Szavait egy olyan fotó kíséretében tette közzé, amelyen az édesapját ölelgeti. A fotón a háromszoros világbajnok sportikon unokája, Sophia is látható. Nascimento a hét elején számolt be arról, hogy édesapja a kórházban kénytelen tölteni a karácsonyt.

A 82 éves Pelé november 29-én került kórházba légúti fertőzés miatt. A sportembert antibiotikummal kezelték, ami átmenetileg segített neki, azonban december végén megint rosszabbodni kezdett az álapota. A Sao Pauló-i Albert Einstien Klinika tájékoztatása szerint a „Fekete Gyöngyszem” rákbetegsége súlyosbodott, vese- és szívproblémák miatt pedig intenzívebb kezelésre szorul.

A minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számontartott tartott Pelének több egészségügyi problémája is volt az elmúlt években: csípőműtéten is átesett, ami miatt nehezen jár segítség nélkül, tavaly szeptemberben pedig vastagbélrákkal operálták.