Megható karácsonyi ajándékkal köszöntötték Dzsudzsák Balázst

2022.12.27. 06:17
Dzsudzsák Balázs a Görögország elleni barátságos mérkőzésen ölthette magára 109. alkalommal a magyar labdarúgó-válogatott mezét, amellyel a csapat válogatottsági csúcstartója lett. Ebből az alkalomból klubcsapata, a DVSC is meglepte kapitányát.

Tizenöt éve egy Görögország elleni mérkőzésen mutatkozott be Dzsudzsák Balázs a magyar labdarúgó-válogatottban, így stílszerűen éppen Görögország ellen ölthette magára (vélhetően) utoljára a magyar címeres mezt, ezzel pedig válogatottsági csúcsot döntött a Debrecen középpályása november 20-án.

Dzsudzsák utolsó mérkőzését megédesítette, hogy sikerült legyőzni a 2004-es Európa-bajnokot 2–1-re, a nagy visszatérő Kalmár Zsolt utolsó perces góljával.

Elmondtam a fiúknak is, hogy ez a meccs nem rólam szól/szólt. Nem akarok persze álszerénynek sem tűnni, hiszen számomra is nagy mérföldkövet jelentett, de a válogatott sohasem lehet egyenlő egy emberrel. A 94. percben egy nagyszerű csapatot győztünk le, határtalan boldogságot szerezve több százezer, vagy inkább több millió magyarnak. Erre a mentalitásra lesz szükség a jövőben is

értékelt a találkozó után Nyírlugos büszkesége.

Természetesen klubcsapatánál, a DVSC-nél is megemlékeztek a 35 éves csapatkapitányról, aki megható karácsonyi meglepetésben részesült, egy 109-es számot ábrázoló képet kapott ajándékba. Jutott azonban egy kevésbé kellemes ajándék is neki, ugyanis végig kellett futnia a csapattársai között, akik hátba veregették, elismerve teljesítményét.