Múzeummá alakítják Lionel Messi katari hotelszobáját

GettyImages-1428215741
2022.12.29. 09:14
A világbajnokság győztesének szobája apró múzeum, a jövőben a labdarúgás szerelmeseinek zarándokhelye lesz.

A Katarban megrendezett labdarúgó-világbajnokság győztes csapatának sztárjátékosa, Lionel Messi torna alatti hotelszobája nem fogad több vendéget, ezentúl új feladatkört tölt be. Ugyanis hamarosan egy futballszerelmes zarándokhelyet, egyfajta miniatűr múzeumot alakítanak ki az argentin csatár szobájában – számolt be róla a Világgazdaság.

Hogy ez pontosan miképp fog kinézni, arról egyelőre nincs hír, tekintve, hogy Messi feltehetően nem hagyott maga után személyes tárgyakat, a használt törülköző és szobaszappan pedig nem épp a legvonzóbb turisztikai kiállítási tárgy. Szobáját, amely nem egy fényűző hotelben volt, hanem a Katari Egyetem területén, nem egyedül használta, legjobb barátja, az egykori válogatott játékos, Sergio Agüero is ott töltött vele néhány napot a torna végén.

A szobáról, amelyben az argentinok hőse pihente ki az ütközetek fáradalmait, és amely mostantól zárva tart az átalakításáig, a Transfer News Live tett közzé egy Twitter-bejegyzést.

Az Argentínába hazaérkező csapatra milliós tömeg várakozott, az újdonsült világbajnok válogatottat filmbe illő diadalmenettel fogadták Buenos Aires utcáin. 

(Borítókép: Lionel Messi 2022. szeptember 27-én. Fotó: Elsa / Getty Images)