2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Senánszky Petra: Apámat be kell juttatnom a döntőre, mert még nincs jegye

DACSA20220421031
2022.06.24. 13:41
Egyedüli magyarként Senánszky Petra jutott tovább a péntek délelőtti előfutamokból a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Az uszonyos úszásban kétszeres Világjátékok-győztes, 14-szeres világbajnok magyar versenyző 50 méter gyorson egyéni legjobbjától (24.97) ugyan elmaradt, de 25.24 másodperces idejével a 14. helyen így is bekerült az esti programba. A 28 éves úszó a vegyes zónában elmondta, kicsit csalódott volt, amikor meglátta az időeredményt, de hozzátette, szerencsére így is ott lesz az elődöntőben.

Milák Kristófnak hála biztosan telt ház lesz, nekem pedig valahogy még az édesapámat is be kell juttatnom, mert egyelőre nincs jegye

– nyilatkozott az esti programra előre tekintve Senánszky. Megjegyezte, 2011-ben Hódmezővásárhelyen az uszonyosok között már úszott hazai közönség előtt világbajnokságon, akkor is óriási volt a hangulat, de a Duna Arénában sorra kerülő elődöntő várhatóan még nagyobb élmény lesz.

A 28 éves Senánszky hozzátette, a fő célja a párizsi olimpia, így az idén Birminghamben sorra kerülő Világjátékok után újra a medencés úszásra koncentrál majd, hogy valóra váltsa álmát.

Bohus Richárd és Szentes Bence az 50 méter hát küzdelmeiben volt érdekelt, előbbi a 21. (25.47), utóbbi a 24. (25.62) helyen fejezte be szereplését. A vegyes zónában Bohus – aki 2019-ben Kvangdzsuban tizedik volt ebben a számban – elmondta, mivel az elmúlt időszakban a váltó miatt legfőképpen a gyorsúszásra készült, így nem lepődött meg az eredmény miatt, ráadásul a közelmúltban nem is tudott annyi versenyen indulni, mint amire szüksége lett volna.

Az elrontott benyúlás miatt nem sikerült a továbbjutás Sztankovics Annának sem, aki 50 méter mellen, 31.31 másodperces időeredménnyel csapott célba, és a 19. lett. Sztankovics a vegyes zónában elmondta, jó formában érezte magát, és a bemelegítés is rendben volt, azonban a benyúlásnál rosszul jött ki neki a fal, és még egy tempót kellett tennie, ez pedig tizedeket jelentett.

A délelőtti program végén rendezték a leghosszabb medencés szám, az 1500 méter gyors selejtezőit, ebben Kalmár Ákos a 17. helyen zárt és nem jutott döntőbe. Kalmár a medencéből kiszállva elmondta, tisztában volt vele, hogy jelenlegi formájában nem lehet sokkal többre képes, de megpróbálta becsülettel végigúszni a számot. Hozzátette, reméli, augusztusban a római Európa-bajnokságra javulni tud, de azt követően várhatóan egy nagyobb pihenőt tart majd, ugyanis a tokiói olimpia óta nem tartott komoly szünetet.

Az Indexen kiemelt figyelemmel követjük a hazai vizes világbajnokságot, mellékletünkben minden fontos információt megtalál az eseményt illetően.

MTI

(Borítókép:  Senánszky Petra az 50 méteres női gyorsúszás döntőjében a Debreceni Sportuszodában 2022. április 21-én. Fotó: Kovács Anikó / MTI)