Megérkezett a csonka short trackes csapat Pekingbe

GettyImages-1356138732
2022.01.27. 10:23
Helyi idő szerint csütörtök reggel megérkezett Pekingbe, a téli olimpia helyszínére a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott.

A delegáció szerdán először Amszterdamba repült, majd közel kilencórás várakozást követően folytatta útját a kínai fővárosba. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a megérkezést követően mindenki átesett a kötelező és a koronavírus-járvány miatt nagyon szigorú repülőtéri procedúrán, majd elfoglalhatta a szállását, amelyet addig nem hagyhat el, amíg nincs megerősített negatív PCR-teszt-eredménye.

Az elmúlt napokban pozitív koronavírustesztet adó Liu Shaoang és Varnyú Alex nem tartott a többiekkel. Viszont az eredetileg nem utazó tartalék, Tiborcz Dániel mégis repülőre szállhatott, akárcsak Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és a női tartalék Sziliczei-Német Rebeka.

Liu Shaoang és Varnyú akkor utazhat a többiek után, ha egymást követő öt napon át negatív koronavírustesztet produkál.

A pekingi téli olimpia jövő pénteken kezdődik, a short trackesek versenye rögtön másnap rajtol, amikor vegyes váltóban már érmeket osztanak, illetve sor kerül a női 500 méter és a férfi 1000 méter selejtezőjére. Előbbiben Jászapáti és Kónya, utóbbiban pedig a Liu testvérek, valamint Krueger a nevezett.

A rövidpályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. Az MOKSZ 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

Kozuback Kamilla, az első magyar olimpikon snowboardos pénteken, a síelők – az alpesi szakágban érdekelt Kékesi Márton és Tóth Zita, valamint Kónya Ádám és Pónya Sára sífutók – vasárnap kelnek útra Pekingbe. A Scsetyinyina Julija–Magyar Márk-műkorcsolyapáros február 11-én utazik az olimpiára, mivel az ő versenyük február 18-án és 19-én lesz.

(MTI)

(Borítókép: Liu Shaoang a dordrechti világkupaversenyen. Fotó: Douwe Bijlsma / Getty Images)  • Biztosítás