Liu Shaoang már a hétvégén csatlakozhat a gyorskorcsolya-válogatotthoz

2022.01.28. 14:39
Bánhidi Ákos, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere reményei szerint Liu Shaoang legkésőbb vasárnap csapattársai után utazhat a jövő pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára.

A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elmondta, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző két negatív koronavírustesztet már adott, ugyanakkor még kettő hiányzik ahhoz, hogy engedélyezzék számára a csatlakozást az olimpiai faluban készülő társaihoz.

Szerencsére ő és Varnyú Alex is tünetmentes, az orvosaink megvizsgálták őket és engedélyezték számukra az edzéseket, így a tréningből egyikőjük sem esett ki

– mondta Bánhidi, hozzátéve, hogy a kedden pozitív tesztet produkáló Varnyú esetében hosszabb várakozási idővel számolnak, de remélik, hogy a játékok rajtjáig ő is csatlakozik a válogatotthoz.

Bánhidi Ákos beszámolt róla, hogy csütörtökön egy, pénteken pedig két jeges edzést is tudtak tartani a versenyzőknek Pekingben, ahol nagy szigorral találkoztak, de - mint hozzátette - ez az olimpia résztvevőinek védelmében van így.

A válogatott edző-menedzsere azt is elmondta, hogy az olimpiai címvédő férfi váltó nagy valószínűséggel leghamarabb hétfőn tud majd abban az összeállításban edzeni, amelyben a tervek szerint jégre lép.

A hétfőn pozitív koronavírustesztet szolgáltató Liu Shaoang mellett testvére, Liu Shaolin Sándor, valamint Krueger John-Henry, Nógrádi Bence és Varnyú Alex, illetve Jászapáti Petra és Kónya Zsófia alkotja a magyar válogatottat Pekingben.

Liu Shaoang – aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak – mind a három egyéni számban – 500, 1000, 1500 méteren –, valamint férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövid pályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.

(via MTI)

(Borítókép: Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek