Eltörte a bokáját, de nem foglalkozott vele, mert bizonyítani akart

PAP 7746
Fricz Botond olimpiai álmai az utolsó pillanatban foszlottak szerte, amikor a végső pontszerző versenyekre koronavírus-fertőzése miatt nem tudott elutazni. A snowboardos megpróbált minket kicsit beavatni a freestyle sportok világába, amit átlagemberként nem egyszerű elképzelni.

A 21 éves freestyle snowboardos annak ellenére, hogy egy hajszállal maradt le az olimpiai kvótaszerzésről, örömmel mondott igent felkérésünkre, hogy szerepeljen adásunkban. Izgalmas beszélgetésünk során képzeletben már felültünk a felvonóra, a végén pedig ott álltunk a havas ugrató előtt. 

Ám így is lesz egy magyar snowboardos a játékokon Kozuback Kamilla személyében. A 17 éves kanadai–magyar lány történelmet ír azzal, hogy első boardosként képviseli hazánkat a téli olimpián. Többen felvetették, hogy Kozuback Kamilla csak azért indul magyar színekben, mert így könnyebb kijutnia a játékokra. Fricz Botond ezt megcáfolta, és válaszában leszögezte:

Kamilla a világ egyik legjobb snowboardosa lesz, ha így folytatja.

A leghajmeresztőbb történet Fricz Botond tavalyi bokatörésével kapcsolatban került elő, amikor a boardos bevallotta, hogy eltussolta a sérülését, hogy a következő versenyén is részt vehessen. Utólag rájött, ez nagy hiba volt, egy-egy rossz érkezés után a mai napig fáj a bokája.

Az Index Sportcastben többek között szó volt még:

  • a deszkás sportokkal való megismerkedésről
  • a versenyzésről, a nyomás kezeléséről
  • a sérülésekről és ezek mentális kezeléséről
  • hogy milyen érzés volt az utolsó pillanatban lemaradni az olimpiáról
  • Kozuback Kamilla rendkívüli tehetségéről
  • hogy hogyan léphet valaki a versenyszerű snowboardozás ösvényére
  • a freestyle sportok varázslatos világáról

Az Index Sportcast elérhető az iTuneson és a Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

(Borítókép: Fricz Botond. Fotó: Papajcsik Péter / Index)