Zárt körben vesznek búcsút a Vasas korábbi válogatott kapusától

2023.01.11. 12:45
Még hétfőn hunyt el, 72 éves korában Mészáros Ferenc, a Vasas egykori válogatott labdarúgója. A kapusposzton játszó egykori játékost az angyalföldi klub mellett az MLSZ is saját halottjának tekinti.

Ahogy arról az Index is beszámolt, január 9-én, 72 éves korában meghalt Mészáros Ferenc, a Vasas és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa. Pályafutása alatt két világbajnokságon (1978, 1982) is pályára lépett a nemzeti csapat tagjaként.

A Vasas labdarúgócsapatának hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a néhai labdarúgót szűk családi körben búcsúztatják majd februárban, Mészáros Ferenc végakaratának megfelelően.

A gyászoló család köszöni a feléjük irányuló részvétet és együttérzést, ugyanakkor kérik a szurkolókat, a sajtó képviselőit és a szélesebb nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben gyászukat és elhunyt szerettük utolsó kérését

– fogalmazott a klub a kommünikében, amely a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ) együtt saját halottjának tekinti a kapust.

Mészáros Ferenc 1950-ben Soroksáron született, a VM Egyetértésben kezdett el futballozni. A mindenki által Bubunak becézett kapus tizennyolc évesen került a Vasashoz anyaegyesületéből.

Az angyalföldi klubban a következő évtizedben Tamás Gyulával vetélkedett a kezdőcsapatba kerülésért. A hetvenes évek elejétől már Mészáros Ferenc védett többet.

Sikerekben gazdag pályafutása alatt magyar és portugál bajnoki címet is ünnepelhetett, míg karrierje elején U23-as Európa-bajnok lett. 1984-től még két idényt a magyar bajnokságban, a Rába ETO színeiben szerepelt, végül pályafutását a portugál Setubalban fejezte be.