Szijjártó Péter Dzsudzsák Balázsról: Ebben az ügyben nem tudok elfogulatlan véleményt megfogalmazni

DMARC20221120225 (1)
2023.01.14. 13:34
Szijjártó Péter szerint nem kérdés, hogy járt-e a búcsúmeccs Dzsudzsák Balázsnak. A politikus szurkolóként úgy látja, a labdarúgó utolsó válogatott mérkőzésén nem látszott, hogy az utolsó lenne.

Dzsudzsák Balázs munkásságáról beszélgetett a Sportrádió műsorában Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter jó barátságban áll a labdarúgóval, azonban nagy szakmai vita előzte meg a sportoló utolsó mérkőzését a magyar válogatottban.

Ezzel kapcsolatban a politikus kijelentette, ebben az ügyben nem tud elfogulatlan véleményt megfogalmazni – tekintettel arra, hogy a barátjáról van szó, akivel hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatban vannak, és sok időt töltenek együtt –, de abban biztos, hogy megérdemelte a búcsúmeccset

Én egyáltalán a felvetést is irreálisnak tartom, hogy bárki megkérdőjelezze azt, hogy Balázsnak járt-e egy búcsúmeccs a válogatottban. Ő olyan nemzet válogatottsági csúcstartója, ahol Puskás Ferenc, Nyilasi Tibor, Czibor Zoltán, Kocsis, Budai, Göröcs játszottak, tehát nem is értem, hogy vetődhet ez fel, hogy Balázs esetében ezt bárki megkérdőjelezze

– fogalmazott, hozzátéve, hogy szurkolóként úgy gondolja, Dzsudzsák Balázs utolsó válogatott meccsén nem látszott, hogy az utolsó lenne.

Az orosz bajnokságba igazolásakor ismerte meg

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy akkor ismerkedett meg a labdarúgóval, amikor Dzsudzsák az Anzsi Mahacskalába igazolt. Mint arra a műsorvezető is emlékeztetett, ezt sokan nem tudták megbocsátani neki, ám szerinte akkor azok nyilatkoztak negatívan, akik „életükben két egyeneset labdába még nem rúgtak”. 

Az, ha valakit az orosz bajnokságba hívnak, nem olyan nagy szégyen

– mondta Szijjártó, és azt is elárulta, hogy tulajdonképpen Dzsudzsák Balázs menedzserének köszönheti a barátságukat, mivel ő mutatta be őket egymásnak. 

(Borítókép: Dzsudzsák Balázs a búcsúmérkőzése, a Magyarország–Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzés után ünnepel a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án. Fotó: Mónus Márton / MTI)