Drogfogyasztás gyanúja miatt kizárták a magyar válogatottat egy világbajnokságról

2023.01.21. 20:38
Kizárták a magyar válogatottat a most zajló U19-es jéglabda- (más szóval: bandy-) -világbajnokságról, mert a gyanú szerint a csapat egyik játékosa kábítószert fogyasztott – közölte a Magyar Bandy Szövetség Facebook-oldala szombaton.

A svédországi Göteborgban zajló korosztályos vb-re az U21-es magyar együttes különleges módon, meghívott csapatként került ki, és az első, pénteki meccsén 17–0-ra kikapott a finnektől. És ez még csak a kisebbik baj volt, ugyanis a mérkőzés után felmerült annak a gyanúja, hogy az egyik magyar játékos kábítószert fogyasztott.

A verseny zsűrije a magyar válogatott vezetőségével együtt úgy döntött, hogy azonnal hazaküldi a csapatot. Az esetet jelentették a rendőrségnek, az ügyet kivizsgálják

– írták a Nemzetközi Bandy Szövetség által kiadott közleményben. Pär Gustafsson, a svéd szövetség főtitkára – egyben az ifitorna versenyigazgatója – azt mondta: teljesen jogos a magyar csapat hazaküldéséről hozott döntés.

A magyar szövetség is elítélte a kábítószer-fogyasztást 

A magyar sportági szövetség közleményében azt írta: „A felmerült gyanú szerint egy játékos kábítószert fogyasztott. A sportolóhoz méltatlan viselkedést a Magyar Bandy Szövetség elítéli, a zsűri döntését elfogadja, és a zéró tolerancia szellemében támogatja”.

Tekintettel a folyamatban lévő eljárásra, a vizsgálat lezárásáig további információt nem tudunk megosztani

– írták a közleményük végén.