Lewis Hamilton: Banánnal dobáltak meg, és félvérnek neveztek

GettyImages-1245029380
2023.01.23. 18:44
Lewis Hamilton Jay Shetty podcastjének vendége volt, ahol többek között fájdalmas gyerekkori emlékeiről mesélt.

A hétszeres Formula–1-es világbajnok, Lewis Hamilton először szerepelt podcastben, Jay Shetty meghívását fogadta el, és érdekes dolgokat árult el többek között arról, milyen volt a gyermekkora.

A Sportal szemléjéből kiderül, hogy élete legnehezebb időszakát iskolai évei alatt élte meg, mivel már hatéves korában zaklatták. Iskolájába vele együtt három fekete bőrű gyerek járt, a nagyobb és erősebb zaklató gyerekek pedig folyton bántották. A Mercedes pilótája arról is beszélt, hogy néha tettlegessé fajultak a dolgok.

Volt, hogy banánnal dobáltak meg, és a legnagyobb nyugalommal használták az n betűs szót, félvérnek hívtak

– idézte fel emlékeit Lewis Hamilton.

A pilóta arról is vallott, hogy ezekről a sérelmekről nem nagyon mert beszélni otthon. Úgy érezte, az egész rendszer ellene van, de egyben hálás is érte, mert ettől vált olyan emberré, amilyen ma. Voltak azonban nehéz pillanatok, rengeteg dolgot kellett elnyomnia magában, mert nem akarta, hogy apja azt gondolja, nem elég erős.

Az is nehéz volt, hogy az apám fekete, az anyám pedig fehér. Tudtam, hogy az apám megértené a rasszista gyalázkodásokat, amiket a fejemhez vágtak, de anyám nem értette. Szeretett, de soha nem tanult erről, nem ismerte a feketék történelmét, a rabszolgaságot. De szeretetet kaptam tőle, ami a legfontosabb volt nekem

– idézi a hétszeres világbajnok szavait a portál.

(Borítókép: Lewis Hamilton 2022. november 17-én. Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images)