Arnold Schwarzenegger legendás versenyén bizonyíthat az egyik legerősebb magyar nő

dorina2
2023.02.04. 15:21
Új szakágban, bothúzásban bizonyíthat a jászberényi strongwoman, Bordás Dorina. A sportolónő, aki tavaly erőemelésben és kamionhúzásban is szép sikereket ért el, bekerült a Prémium Média & Sport Management Columbusba készülő csapatába, ahol a tervek szerint a mínusz 70 kilogrammos kategóriában szerepel majd. Mindez pedig egyéb kihívásokat is rejteget számára...

„Botka István sportmenedzser múlt év végén vetette fel, gondoljam át, érdekelne-e egy ilyen lehetőség. Nekem pedig nem kellett gondolkodási idő. Az Arnold Classic az erősportok legnagyobb seregszemléje, óriási lehetőség, hogy én is részt vehetek rajta” – mondta a Prémium Médiának Bordás Dorina. A 23 esztendős versenyző egy számára viszonylag új, ugyanakkor a kamionhúzástól és az erőemeléstől nem túl távol álló szakágban, bothúzásban képviseli majd hazánkat.

Kétezerhúszban már próbálkoztam a sportággal, de aztán annyi lehetőség nyílt szerencsére, hogy az erőemelés és a strongwomanversenyek teljesen le is kötötték az időmet. Most az ország legjobb bothúzóedzőjével, Deli Tamással vetettem magamat újra a munkába, és meg kell hagyni, az első egy-két edzésen még furcsán éreztem magam. Viszont Tamásék mindent elkövetnek, hogy növeljék az önbizalmam, és a lehető legjobban felkészítsenek. Ő lesz a másik magyar versenyző bothúzásban, így tényleg tudom, hogy jó kezekben vagyok.

Nem mintha a technika kitanulása ne lenne komoly kihívás két hónap alatt, Dorinának a nevezés szempontjából is fontos döntést, ezzel együtt pedig komoly áldozatot kellett hoznia.

Idehaza általában a 75 kilogramm a választóvonal, felette és alatta külön kategóriában szoktunk versenyezni. Az Arnold Classic kiírása szerint viszont bothúzásban 70 kilogrammnál van ez a határvonal. Ősszel tudatosan próbáltam leadni, és ilyen fitt talán még soha nem is voltam pályafutásom alatt, de a versenysúlyom így is 71 kilogrammnál volt – mesélte az extra kihívásról. – Elkezdtem egy héthetes diétát, de egyelőre még nem látom magam előtt, ahogy a mérlegre állva hatossal kezdődik a mutatott szám. Pedig nem kell külön magyarázni, mennyivel előnyösebb lenne az alacsonyabb súlycsoportban, a felső határhoz közeli súllyal versenyezni, mint eggyel feljebb a mezőny egyik, ha nem legkisebb indulójaként.

Bárhogy is alakuljon a verseny, hasznos tapasztalatokra, nem mellékesen sportpályafutását meghatározó, életre szóló élményekkel gazdagodik majd az Ohio állambeli Columbusban.

Az ismert okokból az oroszok, akik a sportág őshazáját is adják, nem vehetnek majd részt a versenyen, de a korábbi évek versenyeit elnézve így is nagyon erős mezőnyre számítok. Szeretném kihozni magamból a maximumot.

Az Egyesült Államokba készülő magyar csapat tagja a mádi erősember, Juhász Péter is. A többszörös magyar bajnok sportoló „civil” szakmájának megfelelően a világ legerősebb tűzoltói közt méretteti meg magát a március első hétvégéjén sorra kerülő, több mint tízezer nehézatlétát felvonultató seregszemlén.

(Borítókép: Prémium Média & Sport Management)