2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Lionel Messi rengeteg pénzt adományozott a pusztító földrengés után

2023.02.12. 13:16
Lionel Messi, a hétszeres aranylabdás argentin futballsztár 3,5 millió eurót (1,3 milliárd forint) adományozott a törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítésére – adta hírül a török média.

A Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója, aki 2010 óta az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF jószolgálati nagykövete, hosszú ideje jelentős szerepet vállal humanitárius akciók közreműködőjeként is.

A 35 éves játékos decemberben a katari vb-n vezette világbajnoki címig Argentína nemzeti együttesét. A klubszinten csapata egyik legfontosabb tagjának számító Messi a hétvégi bajnokit sérülés miatt kihagyta, de a francia gárdánál abban bíznak, hogy kedden pályára léphet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amikor a PSG a Bayern Münchent fogadja, írja az MTI.

Mint ismert, hétfőn hajnalban 7,8-es erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, majd nem sokkal fél 12 előtt újabb erős, 7,7-es magnitúdójú földmozgást észleltek Törökországban. A földmozgást több utórengés is követte, ezek is hatalmas pusztítást végeztek. Országszerte több ezer épület dőlt össze.

A hatóságok jelentése szerint az anyagi kár gyakorlatilag felbecsülhetetlen. Több település jóformán teljesen romokban hever, köztük Antakya (az ókori Antiochia) is.

Az ENSZ vasárnapi összesítése szerint a halálos áldozatok száma már meghaladja a 28 ezret Törökországban és Szíriában, de félő, hogy a valós mérleg ennek akár a kétszerese is lehet.