Rejtély, kinek köszönhető, hogy nem kerül utcára Csollány Szilveszter családja

D  YT20021123036
2023.02.28. 08:42
Csollány Szilveszter családja megússza a kilakoltatást, a jótevő személy kilétét azonban titok fedi, írja a Sportal.

Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász 2022 januárjában halt meg, 51 éves korában. Miután elkapta a koronavírust, az egykori élsportoló több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, ám végül szervezete feladta a küzdelmet.

A Blikk aztán idén év elején arról írt, hogy Csollány Szilveszter özvegye levélben kért segítséget a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől, amit állítólag azzal indokolt, hogy férje halála után nem tudja tovább fizetni a soproni házuk törlesztőrészletét. A több mint 72 millió forintnyi adósság miatt végrehajtás fenyegette a családtagokat.

Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke korábban azt mondta, Csollány Judit december közepén juttatta el hozzájuk a levelet, amelyben arra kérte őket, hogy segítsenek neki, különben utcára kerülhet a gyerekeivel.

Most végre fellélegezhetett a bajba került család, segített az összefogás. Az egyelőre nem világos, ki volt a titkos jótevő, a Sportal információi szerint azonban nem a MOB rendezte a tartozást. Pletykaszinten felmerült, hogy a háttérben már mozgatják a szálakat, hogy Sydney bajnokának gyermekei ne váljanak hajléktalanná.

(Borítókép: Csollány Szilveszter 2002. november 23-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)